Porrstjärnan Stormy Daniels stämmer DOnald Trump. Foto: MATT SAYLES / AP TT NYHETSBYRÅNPorrstjärnan Stormy Daniels stämmer DOnald Trump. Foto: MATT SAYLES / AP TT NYHETSBYRÅN
Porrstjärnan Stormy Daniels stämmer DOnald Trump. Foto: MATT SAYLES / AP TT NYHETSBYRÅN
Porrstjärnan menar att det tystnadsavtal som hindrade henne från att berätta om sin relation med presidenten inte var bindande. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNPorrstjärnan menar att det tystnadsavtal som hindrade henne från att berätta om sin relation med presidenten inte var bindande. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Porrstjärnan menar att det tystnadsavtal som hindrade henne från att berätta om sin relation med presidenten inte var bindande. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Porrstjärnan Stormy Daniels stämmer Donald Trump

Publicerad

Stormy Daniels stämmer Donald Trump, meddelar hennes advokat på Twitter.

Porrstjärnan menar att det tystnadsavtal som hindrade henne från att berätta om sin relation med presidenten inte var bindande.

Under tisdagen stämde porrstjärnan Stephanie Clifford, kallad Stormy Daniels, Donald Trump – en nyhet som hennes egen advokat delade med sig av på Twitter.

Anledningen är att Trumpadministrationen ska ha försökt hota Daniels till tystnad angående hennes relation med presidenten. Enligt Daniels har det dock aldrig funnits något skriftligt avtal som hindrar henne från att berättar om den påstådda relationen.

Stormy Daniels stämmer Trump

Relationen mellan Daniels och presidenten ska ha pågått under 2006. Ryktena började dock spridas först fem år senare, då kändissajten The Dirty publicerade Daniels historia.

 

LÄS MER: Stormy Daniels ska DNA-testa klänning

 

Texten togs dock senare bort från hemsidan, efter hot om stämning.

Trumps advokat betalade för tystnad

Nu har historien blossat upp igen, efter rapporter om att Trumps advokat Michael Cohen ska ha betalat Clifford ett sexsiffrigt dollarbelopp i utbyte mot att hon förblev tyst under presidentvalskampanjen.

Daniels advokat hävdar att pengarna fördes över trots att Trump själv aldrig undertecknade avtalet. 

"Han gjorde det trots att det inte fanns något juridiskt avtal och därför inget tystnadsavtal som hindrade Clifford från att säga sanningen om Trump", uppger advokaten enligt CNN.

Cohen ska så sent som den 27 februari i år ha fortsatt sina försök att tysta Stormy Daniels, enligt advokaten.

 

LÄS MER: Trumps advokat betalade porrstjärnan med egna pengar

 

Donald Trump har förnekat att han haft en sexuell relation med porrstjärnan. Trumps advokat Michael Cohen erkände däremot i förra månaden att han förde över pengar till porrstjärnan utan Trumpadministrationens kännedom, enligt CNN.

Ska DNA-testa klänning

Förra månaden avslöjade Stormy Daniels att hon sparat den guldglittriga klänning som hon säger sig ha burit under kvällen med Trump 2006 – utan att tvätta den. Hon berättade då att hon tänker låta den undersökas för att få fram DNA som ska visa att hon inte ljuger om affären med presidenten.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


öda

Till Expressens startsida

Mest läst i dag