Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Porrstjärnan Stormy Daniels stämmer Donald Trump

Porrstjärnan Stormy Daniels stämmer DOnald Trump. Foto: MATT SAYLES / AP TT NYHETSBYRÅN
Porrstjärnan menar att det tystnadsavtal som hindrade henne från att berätta om sin relation med presidenten inte var bindande. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Stormy Daniels stämmer Donald Trump, meddelar hennes advokat på Twitter.

Porrstjärnan menar att det tystnadsavtal som hindrade henne från att berätta om sin relation med presidenten inte var bindande.

Under tisdagen stämde porrstjärnan Stephanie Clifford, kallad Stormy Daniels, Donald Trump – en nyhet som hennes egen advokat delade med sig av på Twitter.

Anledningen är att Trumpadministrationen ska ha försökt hota Daniels till tystnad angående hennes relation med presidenten. Enligt Daniels har det dock aldrig funnits något skriftligt avtal som hindrar henne från att berättar om den påstådda relationen.

Stormy Daniels stämmer Trump

Relationen mellan Daniels och presidenten ska ha pågått under 2006. Ryktena började dock spridas först fem år senare, då kändissajten The Dirty publicerade Daniels historia.

 

LÄS MER: Stormy Daniels ska DNA-testa klänning

 

Texten togs dock senare bort från hemsidan, efter hot om stämning.

Trumps advokat betalade för tystnad

Nu har historien blossat upp igen, efter rapporter om att Trumps advokat Michael Cohen ska ha betalat Clifford ett sexsiffrigt dollarbelopp i utbyte mot att hon förblev tyst under presidentvalskampanjen.

Daniels advokat hävdar att pengarna fördes över trots att Trump själv aldrig undertecknade avtalet. 

"Han gjorde det trots att det inte fanns något juridiskt avtal och därför inget tystnadsavtal som hindrade Clifford från att säga sanningen om Trump", uppger advokaten enligt CNN.

Cohen ska så sent som den 27 februari i år ha fortsatt sina försök att tysta Stormy Daniels, enligt advokaten.

 

LÄS MER: Trumps advokat betalade porrstjärnan med egna pengar

 

Donald Trump har förnekat att han haft en sexuell relation med porrstjärnan. Trumps advokat Michael Cohen erkände däremot i förra månaden att han förde över pengar till porrstjärnan utan Trumpadministrationens kännedom, enligt CNN.

Ska DNA-testa klänning

Förra månaden avslöjade Stormy Daniels att hon sparat den guldglittriga klänning som hon säger sig ha burit under kvällen med Trump 2006 – utan att tvätta den. Hon berättade då att hon tänker låta den undersökas för att få fram DNA som ska visa att hon inte ljuger om affären med presidenten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!