Porrskådisen utreds för huvud i Hollywood

Publicerad

I januari i år hittades ett avhugget huvud nära Hollywoodskylten i Los Angeles.

Nu utreder polisen om den misstänkta styckmördaren Luka Rocco Magnotta, 29, kan ligga bakom även det mordet, skriver Toronto Sun.

Porrskådisen Luka Rocco Magnotta, 29, misstänks för ett bestialiskt styckmord i Montreal på den kinesiska utbytesstudenten Jun Lin.

Efter att det makabra brottet uppdagats undersöker polisen nu om Magnotta kan ligga bakom ett annat liknande mord i Los Angeles.

I januari i år hittades 66-årige Hervey Medellins avhuggna huvud i närheten av den ikoniska hollywoodskylten i Los Angeles.

Polisen finkammade området och fann även offrets händer och fötter.

Ska ha varit i LA

Mordet liknar det som Magnotta misstänks för i Montreal, då hans älskare Jun Lins händer och fötter höggs av och skickades till politiska partier och skolor.

Enligt Toronto Sun säger polisen att de undersöker om Magnotta kan ligga bakom Hervey Medellins mord också. Enligt tidningen har polisen sagt att Magnotta var i Los Angeles under tiden för mordet.

Polisen tvivlar

Poliskällor har dock sagt till Los Angeles Times att de inte tror att han är en möjlig gärningsman.

Magnotta sitter nu gripen i Tyskland och väntar på att bli utlämnad till Kanada.

Jun Lin mördades med en ishacka på ett extremt brutalt sett. Magnotta ska ha filmat hela mordet och enligt polisen innehåller filmen delar där han äter av sitt offers kropp.

Filmen lades även upp på flera sidor på internet. Polisen har identifierat tre av dem, två har frivilligt tagit ner filmen när polisen kontaktat dem men en tredje har vägrat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag