Porrpoliserna tvingas be kvinnan om ursäkt

Publicerad
När det i december var fest i polishuset satt flera poliser och tittade på en gammal porrfilm. En av aktörerna i filmen var en kvinna som var med på festen.
Nu har poliserna personligen bett den förolämpade kvinnan om ursäkt, skriver Norra Västerbootten.
Den 7 december var det stor fest i det aktuella polishuset i Västerbotten. Med på festen var anställda inom polisen, räddningstjänsten och sjukvården.
Under kvällen satte en polis på en 17 år gammal porrfilm där en av festdeltagarna medverkade. Till slut satt nio poliser och tittade på filmen.

Skamsna poliser

Under ett möte i polishuset i torsdags bad poliserna den kränkta kvinnan om ursäkt. De skamsna poliserna kunde inte förklara sitt agerande, skriver Norra Västerbotten.
Flera menade att de borde sagt ifrån men att grupptrycket var för starkt. En efter en bad de på torsdagen kvinnan om ursäkt för vad de hade gjort.

Vill inte vara kvar

Kvinnan har mått mycket dåligt efter händelsen och känner att hon inte kan vara kvar på sitt arbete efter det som hänt.
– Min klient har haft en fruktansvärd jul och nyårshelg. Mötet var oerhört jobbigt för henne, men hon känner att hon har fått upprättelse, säger kvinnans advokat Jörgen Frisk till Norra Västerbotten.
Ärendet kommer inte att polisanmälas men lämnas nu över till polisens interna disciplinenhet för att utredas.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag