Porr-lösenord stulna - dina bilder kan spridas

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
På den här sajten har svenska användaruppgifter stulits.

Har du sexchattat på porrsajten yourporn.com?

Då är det stor risk att intima bilder av dig snart finns på ett Facebook-konto nära dig.

– Det har hänt förut, säger säkerhetsexperten Anders Nilsson.

Den stora, internationella porrsajten youporn.com har utsatts för dataintrång. Totalt handlar det om 1,4 miljoner användare som har fått sina användarnamn, e-postadresser och lösenord stulna.

– Ungefär 1 200 slutar på .se, men många svenskar har även internationella mejladresser som hotmail.com och gmail.com så i runda slängar kan det röra sig 1500 till 2000 adresser, säger Anders Nilsson.

"Hänt förut"

Angreppet beror på en bugg i systemet som uppstod för några år sedan då sajten gjordes om från chattforum till att även vara en videodelningssajt.

– Då gjordes det intrång på många privata e-postkonton och intima bilder började spridas. Det här har hänt förut, och har man chattat på det här sättet är det hög sannolikhet att man har privata, intima bilder i sin mejlkorg, säger Anders Nilsson.

Många använder sitt mejllösenord på flera sajter. Om lösenorden då sprids kan okända människor få tillgång till Facebook-konto, e-postadress och andra sajter där du har samma lösenord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.