Pontus Schultz blev 40 år gammal. Foto: Jimmy Gustafsson
Pontus Schultz blev 40 år gammal. Foto: Jimmy Gustafsson

Pontus Schultz avled i cykelolycka

Publicerad

Pontus Schultz, chefredaktör och ansvarig utgivare för Veckans Affärer, har tragiskt omkommit i en cykelolycka i Frankrike.

Pontus Schultz blev 40 år.

Pontus Schultz deltog i cykeltävlingen "Haute Route" när han på lördagsmorgonen åkte av vägen i Gorges du Cyan i södra delen av franska alperna.

OC Sport, som arrangerar för “Haute Route”, uttrycker sin djupaste sorg och beklagan över dödsolyckan.

- En dödsolycka under denna typ av evenemang är något mycket ovanligt, vilket naturligtvis inte minskar den tragiska förlusten av Pontus Schultz i dag. Alla våra tankar går till hans familj och vänner, säger Rémi Duchemin, VD för OC Sport i ett pressmeddelande.

Enligt arrangören var tävlingens läkarteam och säkerhetsmotorcyklar på plats inom några sekunder efter att olyckan inträffat. Men Pontus liv gick inte att rädda.

– Man tänker på hans familj förstås. Och känner naturligtvis att man vill ge allt det stöd man kan. Pontus var en helt fantastisk person och att prata om honom i imperfekt känns enormt konstigt. Eftersom att han var en intensiv och närvarande människa så blir hela idén att han inte finns längre väldigt svår att förstå, säger Jonas Bonnier, vd för Bonnier AB.

Pontus Schultz grundade tidningarna Vision, FinansVision och Att:ention. Han var också chefredaktör för Veckans Affärer. De senaste åren arbetade Pontus Schultz som chef inom Bonnier Tidskrifter. Han hann även med en kort tid på Expressen 1995. Pontus Schultz efterlämnar hustru och tre barn.

Ulrika Saxon, vd på Bonnier Growth Media, jobbade nära Pontus under sina sju år som vd för Bonnier Tidskrifter. Hon säger i ett pressmeddelande:

– Det som har hänt vår vän och medarbetare Pontus är fruktansvärt och ofattbart. Våra tankar går i första hand till hans närmaste familj, hustru och tre barn. Han kommer att bli mycket, mycket och djupt saknad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag