Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pontus Schultz avled i cykelolycka

Pontus Schultz blev 40 år gammal. Foto: Jimmy Gustafsson

Pontus Schultz, chefredaktör och ansvarig utgivare för Veckans Affärer, har tragiskt omkommit i en cykelolycka i Frankrike.

Pontus Schultz blev 40 år.

Pontus Schultz deltog i cykeltävlingen "Haute Route" när han på lördagsmorgonen åkte av vägen i Gorges du Cyan i södra delen av franska alperna.

OC Sport, som arrangerar för “Haute Route”, uttrycker sin djupaste sorg och beklagan över dödsolyckan.

- En dödsolycka under denna typ av evenemang är något mycket ovanligt, vilket naturligtvis inte minskar den tragiska förlusten av Pontus Schultz i dag. Alla våra tankar går till hans familj och vänner, säger Rémi Duchemin, VD för OC Sport i ett pressmeddelande.

Enligt arrangören var tävlingens läkarteam och säkerhetsmotorcyklar på plats inom några sekunder efter att olyckan inträffat. Men Pontus liv gick inte att rädda.

– Man tänker på hans familj förstås. Och känner naturligtvis att man vill ge allt det stöd man kan. Pontus var en helt fantastisk person och att prata om honom i imperfekt känns enormt konstigt. Eftersom att han var en intensiv och närvarande människa så blir hela idén att han inte finns längre väldigt svår att förstå, säger Jonas Bonnier, vd för Bonnier AB.

Pontus Schultz grundade tidningarna Vision, FinansVision och Att:ention. Han var också chefredaktör för Veckans Affärer. De senaste åren arbetade Pontus Schultz som chef inom Bonnier Tidskrifter. Han hann även med en kort tid på Expressen 1995. Pontus Schultz efterlämnar hustru och tre barn.

Ulrika Saxon, vd på Bonnier Growth Media, jobbade nära Pontus under sina sju år som vd för Bonnier Tidskrifter. Hon säger i ett pressmeddelande:

– Det som har hänt vår vän och medarbetare Pontus är fruktansvärt och ofattbart. Våra tankar går i första hand till hans närmaste familj, hustru och tre barn. Han kommer att bli mycket, mycket och djupt saknad.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!