"Starkare tillsammans" tomtade även i fjol. Foto: Expressen TV"Starkare tillsammans" tomtade även i fjol. Foto: Expressen TV
"Starkare tillsammans" tomtade även i fjol. Foto: Expressen TV
"Det är inte bara barnen som har roligt, jag är tomte själv och jag tror att jag har roligast av alla", säger Pontus Grotz. Foto: Expressen TV"Det är inte bara barnen som har roligt, jag är tomte själv och jag tror att jag har roligast av alla", säger Pontus Grotz. Foto: Expressen TV
"Det är inte bara barnen som har roligt, jag är tomte själv och jag tror att jag har roligast av alla", säger Pontus Grotz. Foto: Expressen TV

Pontus har 700 julklappar – behöver nån att ge dem till

Publicerad

Den ideella föreningen "Starkare tillsammans" samlar in 1 000 julklappar. 

Nu behöver de någon att ge dem till.

– Tanken är att barn mellan noll och 14 år ska få julklappar och träffa en tomte, även om familjen inte har råd av olika skäl, säger grundaren Pontus Grotz.

Den ideella föreningen "Starkare tillsammans" har hittills samlat in 700 julklappar. På julafton är målet att de ska nå upp till 1 000. 

Under dagarna fram till julafton kommer tomtar från föreningen att besöka fritidsgårdar, familjer, HVB-hem och ett skyddat boende för kvinnor och deras barn. 

Nu samlar de in förfrågningar om var de ska komma och tomta. Någon övre gräns på hur många de klarar av finns inte säger Pontus Grotz.

– Vi har inte satt någon gräns på hur många klappar vi ska köpa, vi anpassar oss efter så många förfrågningar som kommer in. Är det så att vi får in fler förfrågningar så får vi köpa fler julklappar bara, att vi har för lite julklappar finns bara inte. Det handlar mer om att vi ska ha team nog att åka runt till alla.

De gjorde projektet även i fjol och då var Expressen TV på plats och dokumenterade, vilket kan ses i tv-inslaget ovan. 

 

LÄS ÄVEN: Joline, 6, avstår julklappar för att hjälpa cancersjuka barn 

https://www.instagram.com/p/Bc-VW_lnriK/?hl=en&taken-by=expressen

"Tror att jag har roligast av alla"

Han kommer själv att vara besöka barn och deras familjer iklädd en tomtedräkt. 

– Det är inte bara barnen som har roligt, jag är tomte själv och jag tror att jag har roligast av alla. 

Pontus Grotz berättar att han själv var hemlös som ung och har vuxit upp på HVB-hem och i fosterfamilj.

Nu jobbar med att köpa, sälja och driva företag. En del av vinsten använder han för välgörande ändamål.

Med Emir Selimi startade han den ideella föreningen "starkare tillsammans".

Bland annat driver föreningen mentorsprojekt.

– Jag och mina kolleger åker ut och gör workshops med ungdomarna. Sedan får de göra en praktik på något av mina företag och slutligen en anställning. Vi jobbar också med familjen och en terapeut, säger han. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag