Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Politiska striden utan slut – om 9 000 unga afghaner

Asef, 20, har fått avslag och måste snart lämna Sverige. Han bor för närvarande i källaren hemma hos sin gode man. Under pandemin har Asef arbetat på äldreboende.
Foto: LISA MATTISSON

Deras öde är de senaste årens hetaste politiska fråga som väcker starka känslor, engagerar många människor och polariserar debatten.

Striden om 9 000 ensamkommande afghaners framtid bidrog till att rita om det politiska landskapet och var nära att fälla en regering.

Den delade Sverige i två läger där båda sidor använder moraliska argument och bittert angriper varandra.

Nu går det politiska dramat – kanske – in i sista akten.

Expressen Premium

Erbjudande: Läs Expressen Premium gratis till Valborg

Detta är ett erbjudande till dig från Expressen Premium. Premium är en tillsvidareprenumeration. Du läser gratis fram till 30 april 2021, därefter betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Programledaren rasande – river kontraktet i ”Lyxfällan”

”Aldrig varit med om maken” • Så lever paret i dag

Ica-handlaren Peter har tre till fem år kvar att leva

”Det tog lång tid att acceptera. ALS är en dödsdom”

Experternas värdering – så mycket är huset värt

700 000 mer än Buschs pris