Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Politikrummet – ny podd från Expressen

Expressens politikredaktion gör podden Politikrummet. Från vänster: Filippa Rogvall, Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld. Nytt avsnitt varje tisdag – premiär i dag.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Under tisdagen släpps första avsnittet av Politikrummet, en ny podcast från Expressens politikredaktion.

– Det snurrar otroligt snabbt i politiken just nu. Vi ska göra vårt bästa för att förklara både vad som händer och varför det händer, säger programledaren Viktor Barth-Kron.

Politik är sedan länge ett av Expressens kärnområden och med ett år kvar till riksdagsvalet lägger redaktionen i en växel till.

– Vår ambition är att vara den primära nyhetskällan för alla politikintresserade. Hos oss ska man få både tunga nyheter, smarta analyser och initierade fördjupningar. Med podden Politikrummet blir vårt erbjudande komplett, säger Christofer Brask, Expressens politik- och samhällschef.

Expressens politikredaktion, från vänster: Filippa Rogvall, Tomas Nordenskiöld, Helena Gissén och Viktor Barth-Kron. I dag kommer första avsnittet av Politikrummet – du hittar den där poddar finns.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

I augusti var reportrarna Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld först med nyheten om Stefan Löfvens avgång. Deras nyhetskoll på politiken – och hur snacket går i de slutna rummen – är bärande i den nya podden. Även reportern Filippa Rogvall kommer att medverka.

– Det ska bli kul att spekulera och spåna kring politik under lite friare former med kolleger som har otroligt bra koll på vad som händer i partierna, säger Helena Gissén som nyligen kom till Expressen efter 25 år på TV4.

Programledare är Expressens politiska kommentator Viktor Barth-Kron, som just återkommit från föräldraledighet.

– Att göra vår tidigare podd Verkställande utskottet gav mersmak, förhoppningsvis även för lyssnarna. Nu har vi ett riktigt bra och delvis nytt lag på plats och växlar upp tempot inför valåret. Det blir en spännande resa, inte minst politiskt.

Premiäravsnittet av Politikrummet släpps under tisdag eftermiddag.


LÄS MER: SD-kraven som pressar M: ”Måste orka stå emot” 

LÄS MER: Viktor Barth-Kron: Borde hon le oftare? Nej, det vore ett misstag 

LÄS MER: Inifrån tuffa förhandlingarna mellan C och MP: ”Ett mysterium att de är ute och vevar”

LÄS MER: Glödheta namnen – när Magdalena Andersson möblerar om 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.