Politikerna om Petzälls död: "Alla är berörda"

William Petzäll.
Foto: Roger Vikström

William Petzälls politikerkolleger beklagar hans plötsliga dödsfall.

På SDU:s kongress hölls en tyst minut.

– Jag tror att alla är berörda på något sätt, säger Gustav Kasselstrand, som efterträdde Petzäll som ordförande för ungdomsförbundet.

Efter att riksdagsmannen William Petzälls bortgång kommer riksdagen att flagga på halv stång och lägga ut en bok för kondoleanser.

– Så småningom hålls en minnesstund i riksdagen där talmannen håller ett minnestal, säger Karin Flygare, pressansvarig för talmannen och riksdagsstyrelsen.

Sverigedemokraterna beklagar sin tidigare partikamrats bortgång och beskriver nyheten som "Ett oerhört tragiskt besked".

"Stor sorg"

"Sverigedemokraterna har under kvällen nåtts av bekräftade uppgifter om att riksdagsledamoten och den fd sverigedemokraten William Petzäll har avlidit. Det är med stor sorg vi tagit emot detta besked. Vi minns William Petzäll som en uppskattad kamrat och en politisk talang av sällan skådat slag. Våra tankar går nu till William Petzälls anhöriga", skriver partiet i ett uttalande.

Under Sverigedemokraternas ungdomsförbunds kongress hölls en tyst minut för Petzäll, som tidigare var ordförande för organisationen.

– En del av oss hade en relation till honom och andra inte, men jag tror att alla är berörda på något sätt, säger den nuvarande ordföranden Gustav Kasselstrand.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.