Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Politikern är öppet pedofil – ställer upp i amerikanskt val

Nu ställer Nathan Larson upp i valet 2018.
Foto: NATHAN LARSSON
Han är kritisk mot att hans hemsidor stängts ned.
Foto: Nathania.org

Han är dömd för att ha mordhotat Barack Obama, och han är öppet pedofil. 

Han anser att kvinnor ska ses som ”ägodelar”, och hyllar Adolf Hitler som ”vit makt-hjälte”.

Nu ställer Nathan Larson, 37, upp i som oberoende ledamot till USA:s representanthus.

Nathan Larson, 37, från Charlottesville i delstaten Virginia kandiderar som oberoende ledamot till USA:s representanthus 2018. Det är i samband med detta som flera amerikanska medier ger ljus åt hans kriminella förflutna – samt chattforum som drivs av pedofila, misogyna och nazistiska åsikter.

Larson började sin politiska bana i 2008, då han kandiderade som ledamot för Virginias första distrikt – och kammade enligt Virginia.gov hem 5 265 röster, det vill säga 1,45 procent av rösterna.

Då fick han inte representera sin hemstad i kongressen, men kunde ändå se sitt namn på löpsedlar över hela landet. Senare samma år skickade Larson nämligen ett brev till federala polisen, där han hotade att mörda dåvarande presidenten Barack Obama – och kunde senare dömas till 16 månaders fängelse.

I samband med detta förlorade Nathan Larson sina rättigheter att rösta eller ställa upp i val, något som Washington Post i förra året rapporterade.

Blev återigen aktuell för politiken – efter fängelsestraffet

Men i 2016 återinstiftade demokraten Terry McAuliffe, Virginias guvernör, rösträttigheter till tusentals fångar, och Nathan Larson blev återigen aktuell för politiken, samt ställer upp i nästkommande kongressval.

Nu framgår dock – efter en granskning signerad Huffington Post – att Larson drivit ett flertal anonyma nätforum med hatiskt innehåll, som nu stängts ned.

Såväl ett nätforum för pedofiler som ett chattrum för kvinnohat, har legat på Nathan Larsons servrar, tillsammans med hans officiella kampanjsajt – men stängdes ned efter att nättidningen Babe kontaktat serverföretaget.

Över en telefonintervju med Huffington Posts reporter svarar han på frågan om han är en pedofil, eller bara skriver om pedofili.

– Det är en blandning av båda, blev svaret enligt tidningen.

Hyllar Hitler som hjälte

Huffington Post har granskat Nathan Larsons numera nedplockade kampanjsida, publicerad på webbpubliceringssystemet Wiki, där han publicerat sitt politiska manifest, som dock arkiverats och finns kvar på nätet.

Förutom tolv punkter, där bland annat yttrandefrihet och vapenrättigheter lyfts fram, finns ett kapitel titulerat ”Adolf Hitler, vitmakthjälte”.

Dessutom går det att läsa Larsons syn på kvinnor, där han bland annat skriver följande:

”Vi behöver byta till ett system som klassar kvinnor som ägodelar, först till deras fäder, sedan till deras makar”.

Vidare utrycker han även sympati för ”incel”-rörelsen, som bland andra Alek Minassian som tidigare i år mördade åtta kvinnor sagts vara en del av.


LÄS MER: Misstänkt i Torontodåd drevs av kvinnohat 


I intervjun med Huffington Post understryker Nathan Larson att han aldrig våldtagit några barn. Under pseudonym ska han dock ha, på sina chattforum, ha gett uttryck för sexuella fantasier om sin treåriga dotter som han inte har vårdnaden över.

Oroar sig mer över sajterna än valet

Huffington Post rapporterar att Larson är mindre oroad över hur avslöjandet kommer att påverka hans valkampanj – snarare vill han framhäva det faktum att hans sajter plockats ned, något han kallaer en ”skymf mot hans yttrandefrihet”.

På frågan om hur han tror att väljarna reagerar på hans texter blev svaret att ”folk är öppensinnade”:

– Många som inte höll med personer som Trump, kanske röstar på dem ändå bara för att etablissemanget inte gillar dem.

Granskningen av Nathan Larson har väckt stor uppmärksamhet i USA, och bedömts som sann av faktagranskningssajten Snopes.com

Nathan Larson kandiderar till USA:s representanthus för Virginias tionde distrikt, och valet avgörs i november.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.