Prins Harry och Meghan Markle gifter sig den 19 maj. Foto: EPA / TTPrins Harry och Meghan Markle gifter sig den 19 maj. Foto: EPA / TT
Prins Harry och Meghan Markle gifter sig den 19 maj. Foto: EPA / TT
Hemlösa är inte välkomna under bröllopet. Foto: PER WISSING / GT/EXPRESSENHemlösa är inte välkomna under bröllopet. Foto: PER WISSING / GT/EXPRESSEN
Hemlösa är inte välkomna under bröllopet. Foto: PER WISSING / GT/EXPRESSEN
Slottet Windsor. Foto: DAVE CAULKIN / APSlottet Windsor. Foto: DAVE CAULKIN / AP
Slottet Windsor. Foto: DAVE CAULKIN / AP
Kungliga bröllop brukar locka tiotusentals besökare till Windsor. Foto: EPA / APKungliga bröllop brukar locka tiotusentals besökare till Windsor. Foto: EPA / AP
Kungliga bröllop brukar locka tiotusentals besökare till Windsor. Foto: EPA / AP

Politiker: Rensa gator på hemlösa för kungabröllop

Publicerad

Den 19 maj blir det kungligt bröllop på slottet Windsor i England.

Men alla är inte välkomna.

En lokal politiker kräver att polisen rensar gatorna på hemlösa inför evenemanget skriver Guardian.

Meghan Markle gifter sig med prins Harry den 19 maj på slottet Windsor väster om London.

Den konservative politikern Simon Dudley har tydliga åsikter om vad som måste åtgärdas inför vigselceremonin. I ett brev till polisen kräver han kraftfulla åtgärder mot ”aggressivt tiggeri” och ”mängder av påsar och skräp” på gatorna.

Under jul- och nyårshelgerna skrev Dudley ett antal tweets där han beskrev ”en epidemi av uteliggare och lösdrivare i Windsor” och sade att ”invånarna har fått nog av det här utnyttjandet av dem och de sex miljoner som varje år besöker området”.

https://twitter.com/MrSimonDudley/status/946024652702334978

”Hemlöshet är fullständigt oacceptabelt”

Tiotusentals personer väntas besöka området i samband med Meghan Markles och prins Harrys bröllop.

Dudley tackar i brevet polisen för att de beskyddar samhället och hänvisar till att ett av områdets härbärgen har öppet året runt. Brevet har även skickats till premiärminister Theresa May och inrikesminister Amber Rudd.

”Hemlöshet är fullständigt oacceptabelt i ett omtänksamt samhälle som vårt”, skriver Simon Dudley som åberopar en lag från 1824 vars innebörd är att uteliggare och tiggare kan bestraffas om de ertappas upprepade gånger.

Theresa May.Foto: EPA / TT

”Det finns inget ont uppsåt i vad de gör”

Murphy James som arbetar på Windsor Homelessness Project anser att det är det absolut sämsta sättet att hantera situationen.

– Det betyder att vi behandlar människor som om de har begått ett brott, men det finns inget ont uppsåt i vad de gör, sade Murphy James.

Han säger också att Dudley har fel om härbärget.

– Man måste registrera sig där i förväg, det är inget akutboende, sade James.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag