Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Politiker åtalas för mord på popstjärna

Mord, sex, politik och stora pengar - det blodiga dramat har alla ingredienser.
En superrik egyptisk topp-politiker åtalas för mord på en libanesisk sångstjärna.
Det är dagens stora samtalsämne i Mellanöstern.

FAKTA

Stjärnor lever farligt i arabvärlden

Kvinnliga popstjärnor i arabvärlden lever ett glamouröst men ibland olyckligt liv. Ofta isolerade från sina familjer hamnar de i klorna på hänsynslösa musikproducenter och turnéledare. Deras kärleksaffärer med och skilsmässor från rika affärsmän publiceras i alla medier.
Den kända sångerskan Zikra mördades 2003 av sin man, en ledande affärsman i Kairo.
Egypten är fullt av rykten om politiker och affärsmän som uppges sälja skådespelerskor och sångerskor som prostituerade. ”Den styrande eliten är en blandning av sex, pengar, affärer och makt”, kommenterar en Kairo-journalist.

Hisham Talaat Mustafa, 49, var en av Egyptens mäktigaste män.
Parlamentsledamot, tippad blivande minister och nära vän till Gamal Mubarak, den egyptiske presidentens son och trolige efterträdare. Dessutom chef för familjens mångmiljardkoncern i byggbranschen.
MÖRDAD. Suzanne Tamim slog igenom när hon vann en "Idol"-tävling 1996. Hon blev en av arabvärldens mest populära sångerskor. Foto: AFP Nu är han åtalad för att ha lejt den mördare som skar halsen av hans tidigare älskarinna, den libanesiska sångerskan Suzanne Tamim, 30. I juli hittades hon död i sitt hem i Dubai, dit hon flyttat för att komma bort från sin älskare.
Sedan dess har det surrat av rykten i Kairo och Beirut.
De egyptiska myndigheterna stoppade en tidning som tänkte publicera misstankarna mot Talaat Mustafa förra månaden. Det väckte häftiga protester att regimen ville skydda en av sina egna.
Till slut hopades bevisen mot mångmiljonären. Polisen slog till och hans parlamentariska immunitet upphävdes.

En serie tragedier

Hisham Talaat Mustafa, 49. En före detta polis erkänner att han fick nära 13 miljoner kronor för att mörda Suzanne Tamim. Expolisen ringde på hemma hos sångerskan - och stack ihjäl henne när hon öppnade dörren.
Suzanne Tamim slog igenom när hon vann en "Idol"-tävling 1996. Hon blev en av arabvärldens mest populära sångerskor vars karriär kantades av skandaler i privatlivet.
- Suzanne hade många problem. Hennes liv var en serie tragedier, säger Joe Raad. sångerskans frisör i Beirut.
Många bedömare i Kairo är förvånade över att den inflytelserike affärsmannen greps över huvud taget. De anser att det skedde först efter påtryckningar från det oljerika Dubai.