Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ylva Johansson höll skola för MP-ministrar

Ylva Johansson (S) och Åsa Romson (MP) i Visby under Almedalsveckan. Foto: Sven Lindwall

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, S, är en de mest erfarna ministrarna i regeringen. 

Inför valet coachade hon Miljöpartiets ministrar i ett regera.

– Det jag kan är att vara minister, säger Ylva Johansson. 

Bland alla miljöpartister under partiets kommun- och landstingsdagar i Karlstad medverkar ett socialdemokratiskt statsråd, arbetsmarkandsminister Ylva Johansson. Hon är på plats för att delta i en paneldebatt om samarbete. 

– Jag känner mig hedrad över att vara här, säger hon.

Inför valet kallades hon in av Miljöpartiet för att dela med sig av sina erfarenheter som minister. Ylva Johansson vill inte säga vilka personer hon har coachat utan säger att det handlar om "nyckelpersoner" i partiet.

Sex ministrar

Men Miljöpartiet har sex ministrar i regeringen: Åsa Romson, klimat- och miljöminister, Gustav Fridolin, utbildningsminister, Per Bolund, biträdande finansminister samt finansmarknads- och konsumentminister, Isabella Lövin, biståndsminister, Mehmet Kaplan, bostads- och stadsutvecklingsminister och Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokratiminister.

– Det jag kan är att vara minister. Jag har försökt förmedla att det är fantastiskt kul och att det är en möjlighet. Man får inte stirra sig blind på svårigheterna för de finns hela tiden. 

Många faktorer

– Det är också så att man sitter på ansvar och stora möjligheter. Har man fått den fina chansen att sitta på ansvaret och möjligheten måste man använda det. 

Ylva Johansson säger att det är många faktorer som avgör om man blir en bra minister.

– Personliga egenskaper är viktigt men den bästa regeringen är inte den som har ministrar stöpta i samma form. Man kan vara en duktig minister på olika sätt. Peronliga egenskaper är viktiga och en av de viktigaste är att kunna hantera många motgångar på samma gång.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!