Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så hånas december-överenskommelsen

Beskedet om att det inte blir något extraval togs emot med blandade känslor hos det svenska folket.

Vissa valde att hylla samarbetet, medan andra känner sig lurade på sin röst.

Här är några av de hån som nu riktas mot partierna efter att den så kallade decemberöverenskommelsen slöts.

 1. 1. "Till sist fick vi partiet"

  Vissa var inte helt nöjda över det nya blocköverskridande samarbetet.


 2. 2. Socialliansen

  Redan nu har namnförslag kommit in till den nya, för vissa oheliga, alliansen. Ett helt klart beskrivande namn för vad vissa tycker om det nya samarbetet.


 3. 3. Annie Lööf

  I stället för att äta upp sin sko får sannolikt Annie Lööf (C) efter samarbetet nu äta upp sina ord. Uttalanden ångrar hon nog i efterhand.


 4. 4. SD:s kluvenhet

  Apropå att äta upp sina ord så framstår SD:s tillförordnade partiledare som minst sagt ambivalent. "Vända kappan efter vinden" kommer i åtanke.


 5. 5. Insyn i samtalen?

  Här är en version av hur samtalen inför decemberöverenskommelsen kan tänkas ha gått till. God insyn eller bara bra fantasi är frågan.


 6. 6. Finns hjälp att få

  En Twitteranvändare tog på ett humoristiskt sätt på sig ansvaret för att upplysa berörda om hur krishjälp kan fås vid behov.


 7. 7. Låga förväntningar

  En annan Twitteranvändare tycks inte ha haft så höga förväntningar till att börja med. Men det stoppade honom inte från att bli besviken ändå.


 8. 8. Wikipedia

  En Wikipediaredigerare har sett djupt in i sin spåkula:

  "Decemberöverenskommelsen var ett blocköverskridande sammarbete mellan Sveriges högra och vänstra politiska block. Den tog vid i slutet av december 2014. Tanken med överrenskommelsen var att underlätta för minoritetsregeringar att regera, men har istället blivit känt som starten till det Svensk-Danska kriget 2015-2017 som i sin tur ledde till det tredje världskriget där hela Asien jämnades med marken. Sveriges dåvarande statsminister Stefan Löfven, som var frontfigur för överrenskommelsen, sammanfattade hela händelseförloppet under Freden i Oslo med: 'Man kan inte alltid ta ansvar för vad som händer i politiken'."


 9. 9. Valsedlar klara

  Redan nu är valsedlarna för 2018 och 2022 här om man får tro den här bilden. De tre alternativet är klara: Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Decemberöverenskommelsen. För vissa är det uppenbart inte långt ifrån att partierna blir ett.


Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!