Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man allvarligt skadad efter skottlossning i Märsta

Man i 20-årsåldern gripen misstänkt för mordförsk.
Polisen är på plats i Märsta norr om Stockholm.
Foto: Janne Åkesson / Swepix
Det har skett ett grovt våldsbrott.
Foto: Janne Åkesson / Swepix

Under söndagskvällen sköts en man i bostadsområdet Valsta i Märsta norr om Stockholm. 

Mannen, i 20-årsåldern, är förd i ambulanshelikopter till sjukhus med allvarliga skottskador i kroppen.

Polisen har gripit en jämnårig man som misstänkt för mordförsök. 

– Det är minst en gärningsman och vi har bra uppgifter, sa Ola Österling, presstalesperson för Stockholmspolisen, innan gripandet. 

Vid 22-tiden bekräftade polisen att en man var skottskadad i bostadsområdet Valsta, i Märsta norr om Stockholm, och förd i ambulanshelikopter till sjukhus med allvarliga skador. 

Mannen ska dock ha varit vaken och talbar under transporten. 

– När han avtransporterades var han vaken och talbar. Vi har således kunnat kommunicera med honom medan han togs om hand av ambulanssjukvårdare, säger Ola Österling till TT.

Offret är en man i 20-årsåldern. 

Efter sök med hundpatrull i området har det gripits en man i 20-årsåldern som misstänkt för dådet, meddelar polisen strax innan klockan 22.30 på söndagskvällen. 

Polisen har startat en förundersökning om misstänkt mordförsök. Ett antal vittnen ska ha befunnits sig på platsen och de hörs av polis. 

– Vi har en omfattande insats på plats. Det är minst en gärningsman och vi har bra uppgifter. Vi gör genomsök på platsen och ska påbörja dörrknackning, säger Ola Österling till Expressen strax efter klockan 22. 

Även regionala insatsstyrkan är på plats, enligt uppgifter till Expressen. 

Larmet kom in vid 21-tiden på söndagskvällen

Det var strax innan klockan 21 som polisen larmades om ett grovt våldsbrott i Märsta norr om Stockholm. 

– Vi har precis kommit dit med med några patruller för att utreda om det skett ett grovt våldsbrott på platsen, så vissa saker är fortfarande obekräftade, sa polisbefälet John Larsson till Expressen strax efter klockan 21. 


Så många brott anmäldes i Sverige 2020.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.