Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polistillslag i lokal – med bombhundar

Polisen gjorde ett tillslag på en plats i Solna.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

En stor polisstyrka utför just nu ett tillslag i en lokal i Solna.

På adressen finns flera företag i bygg- och sprängbranschen - samma arbetsområde som terrormisstänkte Rakhmat Akilov, 39, tidigare arbetat inom.

På plats finns bland annat polisens nationella bombskydd, bombhundar och tekniker.

Vid 11.30-tiden på måndagen gjorde en större polisstyrka ett tillslag på en adress i Solna där flera företag har kontorslokaler. Bland hyresgästerna finns både bygg- och sprängningsföretag, samt andra typer av hantverksbolag.

Poliser från det Nationella bombskyddet gick in i lokalerna med bombhundar och säkrade platsen innan de gjorde plats för polisens tekniker, som en knapp timme senare fortfarande befinner sig i lokalerna.

Det är oklart vilken koppling, om någon, som de misstänkta terroristerna ska ha till platsen. På polisens ledningscentral vill man inte bekräfta att tillslaget berör utredningen.

– Så kan det vara. Jag har ingen händelserapport på just den adressen, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Känner ni till tillslag som görs i terrorutredningen?

– Om de som leder utredningen bedömer att man kan berätta om utredningsåtgärder som görs - så känner jag till det. Annars är svaret att vi inte kommenterar utredningsarbetet i den förundersökningen, säger Towe Hägg.

Polisen har redan gjort flera uppmärksammade tillslag på olika adresser i Stockholmsområdet efter fredagens terrordåd på Drottninggatan.


LÄS MER: Leif GW: "Han kommer att berätta mycket"


Flera kända tillslag under helgen

Redan samma kväll gick Nationella insatsstyrkan in i en bostad i Hjulsta där misstänkte Rakhmat Akilov tidigare har varit skriven. En kvinna och hennes 17-årige son, som båda bor på adressen, togs med in för förhör men försattes sedan på fri fot.

Vid klockan 17 på lördagen stoppades två personer i en vit Mecedes vid Kronobergsparken på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Strax efteråt slog polisen till mot den lägenhet i Vårberg som Rakhmat Akilov tidigare ska ha bott i. Fyra personer togs in för förhör i samband med insatsen.

Under söndagen meddelade åklagare Hans Ihrman att ytterligare en person - utöver Rakhmat Akilov - har delgivits skälig misstanke för terroristbrott genom mord i samband med fredagens dåd.

Övriga som har tagits in för förhör har försatts på fri fot.


LÄS MER: Tillslag mot flera personer

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.