Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polistillslag i lokal – med bombhundar

Polisen gjorde ett tillslag på en plats i Solna. Foto: Janne Åkesson/Swepix

En stor polisstyrka utför just nu ett tillslag i en lokal i Solna.

På adressen finns flera företag i bygg- och sprängbranschen - samma arbetsområde som terrormisstänkte Rakhmat Akilov, 39, tidigare arbetat inom.

På plats finns bland annat polisens nationella bombskydd, bombhundar och tekniker.

Vid 11.30-tiden på måndagen gjorde en större polisstyrka ett tillslag på en adress i Solna där flera företag har kontorslokaler. Bland hyresgästerna finns både bygg- och sprängningsföretag, samt andra typer av hantverksbolag.

Poliser från det Nationella bombskyddet gick in i lokalerna med bombhundar och säkrade platsen innan de gjorde plats för polisens tekniker, som en knapp timme senare fortfarande befinner sig i lokalerna.

Det är oklart vilken koppling, om någon, som de misstänkta terroristerna ska ha till platsen. På polisens ledningscentral vill man inte bekräfta att tillslaget berör utredningen.

– Så kan det vara. Jag har ingen händelserapport på just den adressen, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Känner ni till tillslag som görs i terrorutredningen?

– Om de som leder utredningen bedömer att man kan berätta om utredningsåtgärder som görs - så känner jag till det. Annars är svaret att vi inte kommenterar utredningsarbetet i den förundersökningen, säger Towe Hägg.

Polisen har redan gjort flera uppmärksammade tillslag på olika adresser i Stockholmsområdet efter fredagens terrordåd på Drottninggatan.

 

LÄS MER: Leif GW: "Han kommer att berätta mycket"

 

Flera kända tillslag under helgen

Redan samma kväll gick Nationella insatsstyrkan in i en bostad i Hjulsta där misstänkte Rakhmat Akilov tidigare har varit skriven. En kvinna och hennes 17-årige son, som båda bor på adressen, togs med in för förhör men försattes sedan på fri fot.

Vid klockan 17 på lördagen stoppades två personer i en vit Mecedes vid Kronobergsparken på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Strax efteråt slog polisen till mot den lägenhet i Vårberg som Rakhmat Akilov tidigare ska ha bott i. Fyra personer togs in för förhör i samband med insatsen.

Under söndagen meddelade åklagare Hans Ihrman att ytterligare en person - utöver Rakhmat Akilov - har delgivits skälig misstanke för terroristbrott genom mord i samband med fredagens dåd.

Övriga som har tagits in för förhör har försatts på fri fot.

 

LÄS MER: Tillslag mot flera personer

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!