Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polistekniker undersöker lägenhet där Ndella sköts

Ndella Jack sköts till döds natten till den 28 augusti. Polisen misstänker att den egentliga måltavlan för attacken var hennes pojkvän.
Polisens tekniker på plats vid den lägenhet i Råcksta där Ndella Jack sköts.Foto: Janne Åkesson / Swepix
Polisens tekniker på plats vid den lägenhet i Råcksta där Ndella Jack sköts.Foto: Janne Åkesson / Swepix
Ndella Jack, 18, mördades i Råcksta i västra Stockholm.Foto: Privat / Privat
1 / 7

Polistekniker är på plats och undersöker lägenheten i Råcksta där Ndella Jack, 18 sköts ihjäl natten till den 28 augusti. 

– Det är flera poliser med teknikerjackor som lyser och fotograferar i rummet där mordet ägde rum, säger en boende.  

Gymnasieleven Ndella Jack från Fisksätra sköts ihjäl medan hon befann sig i lägenheten i Råcksta natten till den 28 augusti. 

Pojkvännen anhölls för tunnelbanemisshandel

Polisen misstänker att den egentliga måltavlan för attacken var hennes pojkvän – en man i 35-årsåldern med kriminell bakgrund som utsattes för ett mordförsök i Nacka veckan efter. Även i det fallet träffades andra personer av kulorna: en taxichaufför och en ung student som satt i en lägenhet och träffades i ena ögat. 

I förra veckan greps och anhölls mannen som misstänkt för en misshandel vis Skanstulls tunnelbanestation på Södermalm i Stockholm. 

Under tisdagskvällen är polistekniker på nytt på plats i lägenheten i Råcksta där mordet ägde rum. 

– Det är fem poliser här. Både civilklädda och uniformerade. De lyser och fotograferar och kollar på fönsterrutor och mäter. Sedan kollar de på skotthål mot gårdsvägen, säger en boende som tror att det handlar om en rekonstruktion.  

Polisen: ”Inte alls konstigt att man kan göra det”

På polisens regionledningscentral, RLC, i Stockholm så känner de inte till den tekniska undersökningen. 

– Jag kommenterar det minutoperativa, men jag känner inte till det. Det är möjligt att lägenheten varit avspärrad under längre tid och att man fortsätter jobba i ärendet, eftersom det inte är till fullo utrett vad jag förstår, säger Eva Nilsson, presskommunikatör vid RLC. 

Är det vanligt att polisen genomför tekniska undersökningar efter så lång tid? 

– Generellt, om man har ett mord med oklara omständigheter gör man oftast en första undersökning. Sedan byter man lås eller spärrar av det utrymme som är brottsplats på andra sätt. Sedan kan det framkomma uppgifter som gör att man måste genomföra ytterligare undersökningar, så det är inte alls konstigt att man kan göra det. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.