Polisstation utsatt för sprängattentat i natt

Publicerad

Polisstationen i Hallstahammar utsattes i natt för ett sprängattentat.

Byggnaden fick stora skador och platsen har spärrats av, skriver VLT.

Det var vid 01.20 natten mot söndagen som en hög smäll hördes inne i Hallstahammar. Flera personer ringde då till polisen.

En patrull skickades ut och det visade sig att det var den för natten obemannade polisstationen som utsatts för en sprängning. Entrédörrar samt några kringliggande rutor var skadade, uppger polisen i Västmanland på sin hemsida. 

"Stora skador på stationen"

– Vi kan konstatera att det har placerats någon form av sprängmedel utanför entrén till polisstationen. Sprängningen har orsakat stora skador på stationen och området är avspärrat för teknisk undersökning, säger Lisa Mattila hos polisen till VLT.

Ingen person ska ha skadats och enligt polisen ska det inte ha funnits någon uttalad hotbild mot polisen i Hallstahammar den senaste tiden.

En teknisk undersökning av platsen planeras under söndagen. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse men det finns i nuläget ingen misstänkt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag