Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisstation avspärrad - misstänkt föremål

En person har gripits i Lindesberg.

Polishuset i Lindesberg fick spärras av efter att man påträffat en väska med ett okänt pulver i.

Väskan är nu flyttad till ett säkert ställe i väntan på att tas om hand av polisens bombgrupp.

– I morse påträffade personal ett föremål som man inte kunde vara säker på vad det var för någonting. I anslutning till det här grep vi en person, som nu är misstänkt för sabotage mot polisverksamhet, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisen Bergslagen. 

Den gripne är en man i 60-årsåldern, som i nuläget misstänks för blåljussabotage. Han släpptes efter förhör men är fortsatt misstänkt.

Föremålet har under dagen tagits om hand av polis.

– Det ligger på ett säkert ställe och utgör ingen fara för allmänheten, säger Lars Hedelin.

Nu har polisens nationella bombgrupp kallats in för att hantera ämnet.

– De har utrustning för att hantera hälsofarliga saker, säger Lars Hedelin.

Polishuset spärrades av men avspärrningarna kunde hävas vid lunchtid. Utryckningsarbetet påverkades inte av att polishuset var stängt, enligt Lars Hedelin.

Det misstänkta föremålet är en väska med okänt pulver i. Räddningstjänsten har bistått i analys av materialet och det är inte fråga om något explosivt material. Men exakt vad det rör sig om är oklart. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.