Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisman frias för koppleri – hustrun döms till fängelse

Stockholms tingsrätts chefsrådman Erik Lindberg förklarar domen.
Bild från polisens razzia mot massagesalongen i centrala Stockholm.
Stockholms tingsrätt.
Foto: BILDBYRÅN

Under onsdagen kom domen mot den polisman som stått åtalad misstänkt för att ha bedrivit en bordell tillsammans med sin fru i centrala Stockholm.

Mannen frias från missankarna om grovt koppleri men döms till dagsböter för flera andra brott.

Hustrun döms till fängelse i tre år och sex månader för grovt koppleri och grovt bokföringsbrott.

Det var i slutet av maj som Stockholmspolisen slog till mot en massagesalong i centrala Stockholm, efter larm från en kvinna om att det bedrivits bordellverksamhet i salongen.

I samband med razzian greps polismannen och hans hustru som tillsammans drev salongen.

Båda har stått åtalade för grovt koppleri och grovt bokföringsbrott. Men Stockholms tingsrätt friar nu mannen från misstankarna då det inte gått att styrka att han gjort sig skyldig till brotten.

Åklagarens utredning har i denna del inte varit lika robust och, trots en omfattande utredning och spaningsinsats, har inte kunnat presenteras något hållbart bevis som på ett klart och otvetydigt sätt visar att mannen haft uppsåt till de påstådda brotten”, säger Rättens ordförande chefsrådmannen Erik Lindberg i ett pressmeddelande.

”En bordellmamma”

Hustrun döms dock till fängelse i tre år och sex månader för grovt koppleri och grovt bokföringsbrott.

”Åklagaren har i denna del presenterat en gedigen utredning som klart visar att kvinnan har styrt och organiserat bordellverksamheten. Kvinnan har också själv under rättegången gett uttryck för att hon med tiden blivit en bordellmamma”, säger Erik Lindberg i pressmeddelandet.

Under polisutredningen påträffades minor och militär ammunition hemma hos polismannen och för detta döms han nu till dagsböter för brott mot vapenlagen, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han döms även för ringa dopingbrott.

Mannen kommer inte att sparkas från sitt jobb på grund av brotten, enligt ett yttrande från Polismyndighetens ansvarsnämnd.

”Eva” hyrde ut via Blocket – bostaden användes som bordell

Minst 175 sexköp gjorde på tre veckor – flera i Stockholm har drabbats. Inslaget är från augusti.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.