Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poliskrisen – toppchef lämnar myndigheten

"Vi är överens om att vi inte är överens - om hur funktionen ska arbeta. Därför väljer jag att lämna uppdraget", säger kommunikationsdirektören Unni Jerndal i pressmeddelandet.Foto: Christian Örnberg
Nu lämnar polisens kommunikationsdirektör Unni Jerndal – efter oenigheter med Dan Eliasson.Foto: Sven Lindwall
Läget inom polismyndigheten är krisartat.Foto: Robin Isaksson/Piniro / ALL OVER PRESS PINIRO

Krisen och konflikterna har spridit sig genom hela polismyndigheten.

Nu lämnar polisens kommunikationsdirektör Unni Jerndal – efter oenigheter med Dan Eliasson.

– Vi är överens om att vi inte är överens, säger hon i ett pressmeddelande.

Läget inom polismyndigheten är krisartat. Poliser väljer att säga upp sig, protesterar öppet mot situationen i stort med för hög arbetsbelastning, för låg lön och för låg respekt. Kritiken mot rikspolischefen Dan Eliasson kommer från flera håll inom myndigheten, och flera röster har varit tydliga med vad de menar är bäst för hela organisationen: Att Eliasson avgår.

Nu lämnar även en chef med topposition inom polisen sin tjänst. I ett pressmeddelande via polisen meddelar kommunikationsdirektören Unni Jerndal att hon lämnar sin post. Anledningen: Hon kan inte arbeta så som Dan Eliasson vill.

– Jag har i dag slutfört samtal med rikspolischefen om funktionen som kommunikationsdirektör för myndigheten. Vi är överens om att vi inte är överens - om hur funktionen ska arbeta. Därför väljer jag att lämna uppdraget, säger hon i pressmeddelandet.

 

LÄS MER: Interna kravet på rikspolischefen: Avgå

 

Dan Eliasson: Tack för insatser

Dan Eliasson kommenterar Unni Jerndals beslut i pressmeddelandet, och menar att hon gjort stora insatser för att leda och bygga kommunikationsavdelningen.

– Jag vill tacka Unni Jerndal för hennes professionella och värdefulla insats i arbetet med att skapa den första nationella kommunikationsverksamheten för polisen, säger Eliasson.

Unni Jerndal har tidigare arbetat som journalist, bland annat på "Aktuellt" i SVT och "Ekonominyheterna" i TV4.

Rekryteringen av en ny kommunikationsdirektör har inletts. Tills en ny har utsetts träder Birgitta Dunér, kanslichef på kommunikationsavdelningen, in som tillförordnad kommunikationsdirektör.

 

LÄS MER: Strejk kan göra poliskrisen ännu värre

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.