En person har gripits. Foto: Läsarbild
En person har gripits. Foto: Läsarbild

Bil prejades av vägen efter polisjakt

Publicerad

En person har gripits efter en polisjakt på Östermalm i centrala Stockholm.

Larmet handlade om en stulen lyxbil – som tack vare GPS-sändare snabbt kunde spåras av polisen.

– De kom en civil polisbil och två målade bilar som körde mot trafiken. Jag blev chockad, säger Yvonne Levinovitz, 64, som blev vittne till biljakten. 

Larmet kom in vid 10.11 på tisdagsförmiddagen och den misstänkte biltjuven ska ha jagats till Birger Jarlsgatan på Östermalm där han sedan prejades av vägen.

Yvonne Levinovitz satt hemma och drack kaffe när hon såg flera polisbilar komma körandes mot trafiken på Narvavägen,

– Man blir lite rädd när de till och med körde mot trafiken Jag förstod att det var något riktigt allvarligt, säger hon.

– Vi larmade ut ett antal patruller och fick stopp på honom ungefär 20 minuter senare, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Vittne: De hade dragna vapen

Enligt vittnen genomfördes gripandet med dragna vapen.

– Vi hörde sirener och helt plötsligt kommer bilen och en polisbil som prejar den. Det var en sex-sju polisbilar. De hade dragna vapen allihop, säger ett vittne till Expressen, som bevittnade det hela i en fastighet utanför. 

 

LÄS MER: Stor lägenhetsbrand i Stockholm 

 

Ingen ska ha skadats i samband med biljakten eller gripandet.

Mannen är enligt polisen i 30-årsåldern.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag