Våldtäktsförsöket i Umeå skedde på en gångväg där Ålidbacken möter E4/E12. Foto: GOOGLE MAPS
Våldtäktsförsöket i Umeå skedde på en gångväg där Ålidbacken möter E4/E12. Foto: GOOGLE MAPS

Polisjakt efter våldtäktsförsök

Publicerad

En kvinna överfölls och utsattes för ett våldtäktsförsök i Umeå, skriver polisen på sin webbplats. 

Överfallet skedde på en gångbana på Ålidhem under natten mot lördagen.

Nu söker polisen desperat efter två cyklister som passerade platsen efter händelsen. 

Våldtäktsförsöket inträffade, enligt polisen i Västerbotten, strax efter klockan tre på lördagsmorgonen. 

En kvinna kom då gående på på Ålidhem i riktning mot Tomtebo när en man började jaga henne. 

Polisen vädjar om hjälp

– Hon kom på gång- och cykelbanan. När hon kom till gångtunneln på Ålidhemsbacken, under E4, var det en man som kom ifatt henne, säger Marie Andersson, kommunikatör vid polisen i Region Nord. Kvinnan skrek, då sprang han därifrån. 

Överfallet rubriceras som ett våldtäktsförsök. 

Polisen vädjar nu om iakttagelser som gjorts i området vid 03-04-tiden på lördagsmorgonen i det aktuella området. Speciellt angelägna är de att komma i kontakt med två cyklister som passerade platsen efter våldtäktsförsöket. Polisens förhoppning är att cyklisterna har sett eller hört något som kan sättas i samband våldtäktsförsöket. Den eller de som har uppgifter att lämna kan kontakta polisen på telefonnummer 11414.

Vill inte gå ut med signalement

Har ni något signalement att lämna ut på mannen?

– Vi vill inte gå ut med något signalement i nuläget, säger Marie Andersson. Det vi är intresserade av är alla typer av observationer som har gjorts från området. Jag tror inte att det är jättemånga som har varit ute och rört sig vid den här tiden, men det kanske finns någon som bor i närheten som har hört eller sett någonting. Då är vi intresserade av de iakttagelserna.

Är det mycket bostäder i närområdet?

– Ja, på Ålidhem finns det jättemycket lägenheter. Många som bor i området är studenter.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag