Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisjakt efter Audirån mot familj i Djursholm

En familj i Djursholm i Danderyd rånades på en svart Audi under lördagseftermiddagen – nu har en misstänkt man gripits av polisen.

– De hotade med ett tillhygge, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen

Ett stort polispådrag, med hundpatruller och helikopter, jagar de misstänkta, som flydde i bilen som de hade lagt beslag på. 

Larmet om rånet i Djursholm, i Danderyds kommun norr om Stockholm, kom in till polisen kom klockan 12.39.

Från Stockholmspolisens webbsajt.

"Två gärningspersoner har tagit sig in i huset. Då det visade sig att de boende var hemma har de hotat med någon form av tillhygge och begärt nycklarna till familjens bil. De fick detta och avvek i bilen, en svart Audi med reg.nr ***549", skriver Stockholmspolisen på sin webbsajt. 

Flydde i familjens svarta Audi

Ingen i familjen har skadats fysiskt vid rånet – men:

– De hotade med ett tillhygge. Ingen har skadats fysiskt men de är ordentligt chockade, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Ett flertal patruller, hundpatrull och helikopter söker nu i området och andra delar av Stockholm efter den svarta Audin och de flyende rånarna. 

Stor polisinsats

Hur stor är polisinsatsen?

– Vi har en ganska stor insats på det här. Vi vet inte hur de har tagit sig till platsen, så vi försöker få uppgifter från drabbade och vittnen. Sedan har vi hundpatrull och även helikoptern eftersom de har åkt i väg i bilen, säger Eva Nilsson.

Strax efter klockan två på lördagseftermiddagen meddelade Stockholmspolisen att den stulna bilen hittats i intilliggande Stocksund – och att en misstänkt rånare gripits. 

Är det fler som jagas?

– Ja, de var ju minst två vid brottstillfället, säger Eva Nilsson. Det har åtminstone målsägaren uppgett.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.