Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisinsats vid USA:s ambassad i Stockholm

Polisen har ryckt ut till USA:s ambassad i Stockholm. En obehörig person har tagit sig innanför grindarna, enligt uppgifter från platsen.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Polisen ryckte under fredagskvällen ut till USA:s ambassad i Stockholm.

En obehörig person hade tagit sig innanför grindarna, enligt uppgifter från platsen.

Bilder från platsen visar hur polisen lyfter ut en man.

– Han är gripen misstänkt för diverse brott, vad målsättningen var är okänt, om han ens visste var han var, säger Peter Asp vid polisen till TT.

Händelsen inträffade vid midnatt natten till lördagen, vid den amerikanska ambassaden i Diplomatstaden på Östermalm i Stockholm. Mannen hade först tagit sig in på tyska ambassaden, och upptäcktes sedan av amerikansk ambassadpersonal som kontaktade polisen efter att de observerat en man som klättrat över stängslet.

Mannen omhändertogs på grund av sin berusning.

– Det rör sig om en berusad person som eventuellt gått vilse och klättrat upp på ett staket. Det rör sig om en person i 18-årsåldern, säger Peter Asp, vakthavande befäl hos Stockholmspolisen.

Flera polispatruller larmades till platsen och brottade ner personen, en man. Därefter lyftes han ut genom grindarna, samtidigt som han skrek åt poliserna.

Hur vanligt är det att ni hanterar denna typ av ärenden? 

– Spontant säger jag att det är ovanligt. Det är sällsynt att någon tar sig in på ambassader, det är min personliga uppfattning, säger Asp.

Bilder från platsen visar hur flera poliser fick hjälpas åt med att bära ut mannen.

På lördagsmorgonen hade mannen ännu inte kunnat höras. Inledningsvis handlar brottsmisstankarna om olaga intrång och narkotikabrott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.