Man hittad död – misstänkt mord

Misstänkt mord på Värmdö – man hittad död.
Stor polisinsats på Värmdö.
Foto: SOREN ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN
Stor polisinsats på Värmdö.
Foto: SOREN ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN
Kriminaltekniker på platsen.

Polisen har hittat en död man i terrängen utanför Gustavsberg.

Mord utreds, och polisen har under dagen varit mycket förtegen om insatsen.

– Han var anmäld försvunnen sedan en inte allt för lång tidsperiod bakåt i tiden, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen.

Flera polispatruller larmades till ett terrängområde utanför Gustavsberg under söndagen.

– Vi fick ett samtal klockan 08.00 som föranledde den här utredningsinsatsen, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen. 

– Det är en brottsutredning och vi har spärrat av ett terrängavsnitt, säger han.

Polisen kallade in en polishelikopter under morgonen för att bevaka luftrummet, och uppgav att de utreder ett grovt brott.

Senare meddelade polisen att en död man hittats på platsen. Han uppges vara i medelåldern, och anmäld försvunnen sedan en tid. Polisen utreder mord.

– Vi hoppas kunna få våra frågor besvarade i det efterföljande förundersökningsarbetet som nu fortsätter, säger Ola Österling.

Infört flygrestriktioner

Från och med klockan 10.04 meddelade polisen att det råder flygförbud för drönare och övriga helikoptrar i området.

”Polismyndigheten har fattat beslut om att området som omfattar centrum av avspärrningen och en kilometer ut från denna punkt är belagt med flygrestriktioner”, skriver de på polisens hemsida.

Det avspärrade området ligger i området Mörtnäs. Grannar berättar för Expressen att polisen arbetat i skogen mellan Värmdö köpcentrum och ett bostadsområde under dagen.

– Vi har ett flertal kompetenser från polisen i Region Stockholm, både tekniker och hundförare på platsen, säger Ola Österling vid polisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.