Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisinsats på rättspsyk – intagna barrikaderade sig

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Polisens insatsstyrka tvingades ingripa efter att två intagna barrikaderat sig och beväpnat sig med tillhyggen på rättspsykiatriska sjukhuset Karsudden.

I samband med tumultet ska en anställd ha blivit slagen, enligt polisen.

Larmet kom in till polisen vid 15.15 på onsdagen. Två intagna män på Karsuddens rättspsykiatriska sjukhus hade då stängt in sig i en sluss.

”Männen hade beväpnat sig med tillhyggen, tömt en pulversläckare samt aktiverat brandlarmet. Flera polisresurser, med olika specialkompetens, åkte till platsen för att hantera situationen”, skriver polisen via sin hemsida.

Anställd blev slagen

Bland annat kallades polisens förhandlare till platsen, för att få männen att ge upp. Vid 17-tiden hade ingen framgång nåtts – då beslutades att insatsstyrkan skulle gå in i slussen.

 ”De två männen kontrollerades snabbt och situationen var över”, skriver polisen vidare via sin hemsida.

I samband med att männen tog sig in i slussen ska de ha slagit en anställd, enligt polisen. Personen ska dock inte ha fått några allvarliga skador.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt olaga hot, våld mot tjänsteman och skadegörelse.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.