Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisinsats mot aggressiv elev i Tranås – en skadad

Foto: Google maps

Under morgonen kallades polisen till en skola i Tranås där en elev ska ha varit beväpnad med kniv och aggressiv. En anställda på skolan fick lindriga skador i samband med händelsen.

Polisen bedömer det i nuläget som mordförsök. 

Polisen larmades till skolan strax efter 8 på tisdagsmorgonen, där en skolelev ska ha varit beväpnad med kniv. Eleven ska också ha varit väldigt aggressiv i anslutning till skolpersonal, enligt polisen. 

Senare på morgonen anländer fler patruller och vid 9-tiden meddelar polisen att det mest akuta läget är över.

Inte riktat mot skolan

Enligt polisen verkar det en konflikt mellan pojken och en annan skolelev ligga bakom.

– Det är inte riktat mot skolan som sådan, utan en konflikt mellan två elever. Vad det består i måste vi utreda i det fortsatta arbetet med socialtjänsten, säger Jonas Lindell som är chef för lokalpolisområde Höglandet.

Eleven ska ha attackerat en anställd på skolan, som fick lindriga skador i samband med händelsen. 

– Det är för tidigt att säga var skadorna kommer ifrån, vi kan inte bekräfta det i nuläget, säger Jonas Lindell.

Eleven, som är i mellanstadieåldern, är nu omhändertagen. Polisen rubricerar händelsen som två mordförsök och ett fall av förberedelse till mord. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.