Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två hittade skadade i Uppsala – misstänkt mordförsök

De skadade männen hittades på olika platser i staden.
Foto: Google maps

Två män hittades skadade på olika platser i Uppsala på torsdagen.

Polisen spärrade av flera platser – och senare greps de båda skadade och ytterligare en man.

”Polisens uppfattning är att ett bråk mellan tre personer har uppstått”, skriver polisen på sin hemsida.

Vid 15.42 på torsdagseftermiddagen larmades polis om en skadad man vid Österängens idrottsplats i Fålhagen. Drygt en kvart senare, klockan 15.58 hittades ytterligare en skadad man vid Bergsbrunnaparken, knappt en kilometer söderut.

De två männen är i 20-årsåldern och fördes till sjukhus med ambulans. Polisen inledde en förundersökning om mordförsök.

Polisen utgick från att händelserna hade koppling till varandra och kunde senare konstatera att det sannolikt rörde sig om ett bråk mellan tre män vid Österängens idrottsplats.

Tre gripna efter bråk i Uppsala

Utöver de två skadade männen lämnade en man i 25-årsåldern platsen, men kunde gripas i anslutning till händelsen vid centralstationen. Även de skadade männen misstänks dock för brott och greps på sjukhuset innan de skrevs ut.

Polisen var till en början knapphändig med information om händelsen och kunde bara bekräfta att ett grovt brott utreddes.

– De här händelserna inkommer ungefär samtidigt. Sen finns det andra saker, till exempel hur de har skadats. Just nu finns det en hel del som tyder på att de hänger ihop, sa Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.