Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor polisinsats – fyra personer misstänks för att ha dödat varg

Fyra misstänks för att ha skjutit en varg från en skoter.
Männen ska gripas i samband med att en varg sköts på en frusen sjö i Rättviks kommun i våras. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: MACNEILL LYONS / AP YELLOWSTONE NATIONAL PARK

Under tisdagen inleddes flera polisinsatser i Dalarna, efter att åklagaren fattat beslut om att anhålla fyra män i sin frånvaro. 

Männen kunde gripas, och de är misstänkta för ett grovt jaktbrott som skedde i mars i år, då en varg dödades på en sjö.

Männen är i 20-35 årsåldern och enligt vittnen så hade polisen förstärkningsvapen vid gripandet. 

Polisinsatsen inleddes tidigt på tisdagsmorgonen i en by utanför Rättvik, norr om Falun och även på tre andra platser i länet. 

Enligt ett vittne var ett större område avspärrat och poliserna bar förstärkningsvapen.

Polisen bekräftar insatsen under morgonen och säger att det gäller ett gripande av flera personer misstänkta för grovt jaktbrott.

– Det gället ett grovt jaktbrott som skedde i mars månad i år, säger Stefan Dangardt, kommunikatör på polisen i region Bergslagen.

– Det är fyra män som varit anhållna i sin frånvaro som ska gripas. 

Varg sköts från skoter

Senare under dagen berättar polisen om gripandet för lokaltidningen Dalarnas-tidning: 

– Misstanken gäller grovt jaktbrott på vargen som sköts på Amungens is i våras, dessutom är flera av dem är misstänkta för jaktbrott av normalgraden som ska ha skett i samband med årets björnjakt, säger polisens presstalesperson Stefan Dangardt, till tidningen.

Åklagaren Helena Eckerrot Flodin säger i ett pressmeddelande att de misstänkta jaktbrotten under björnjakten rör två händelser med skjutna björnar.

Männen greps på fyra olika platser i länet och har nu förts till polishuset i Falun, där det pågår förhör.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.