Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polishus utrymda efter
dynamit och granater

Två handgranater lämnades in till polishuset i Södertälje.

Två handgranater har lämnats in till polishuset i Södertälje – nu har hela polishuset spärrats av och utrymts.

– De lämnades in till receptionen, säger Tove Hägg vid Stockholmspolisen.

Samtidigt har också ett polishus i Sollentuna utrymts - detta sedan dynamit lämnats in.

Klockan 10.39 kom larmet om de misstänkta handgranaterna in till polisens ledningscentral. Dessförinnan hade någon lämnat in dem till receptionen på polishuset i Södertälje.

I polisens interna dokumentation står det att "föremålen ska behandlas som om de vore skarpa till att de är undersökta."

– Där här gör att man utrymmer lokalerna och spärrar av i väntan på att teknikerna ska komma, säger Tove Hägg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Misstänker ni att de är skarpa?

– De behandlas som om att de är skarpa tills att de har undersökts ordentligt.

Var det en privatperson som lämnade in dem?

– Vem som lämnat in dem vet jag inte, men de har lämnats in till receptionen. Så man började först med att utrymma där. Sedan har man utökat det, säger Tove Hägg.

Väntar på bombgrupp

Enligt Länstidningen i Södertälje väntar polisen på att den särskilda bombgruppen från Stockholm ska anlända och göra en grundlig undersökning av handgranaterna. Fram till dess bibehåller man avspärrningarna av säkerhetsskäl.

Enligt en uppdatering på polisens hemsida vid 12.30-tiden innehåller handgranaterna inte något sprängmedel.

Så här skriver Peter Nylind, chef för Södertälje lokalpolisområde, på Twitter:


https://twitter.com/PeterNylind/status/702457051994300417

Dynamit i Sollentuna

Även i Sollentuna, utanför Stockholm, har ett polishus utrymts vid lunchtid på onsdagen. Detta på grund av att dynamit har lämnats in till receptionen på polishuset. Dynamitstavarna ska ha hittats i samband med ett dödsbo och därefter lämnats in, skriver polisen på sin hemsida.

– Delar av stationen är avspärrad. Det har skett en mindre utrymning och nu väntar vi på bombtekniker, säger Lars Bylund, pressinformatör vid Stockholmspolisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.