Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polishunden Diesel dog i polisens räd

Polishunden Diesel dog i den stora räden i Saint-Denis på onsdagsmorgonen. Foto: Rex Shutterstock

Det var en stor polisinsats som pågick under onsdagsmorgonen. Två personer dödades och fyra skadades.

Foto: Francois Mori

En polishund dog vid den stora räden i Paris under morgonen.

Den franska polisen har nu bekräftat att hunden hette Diesel och var sju år gammal.

"Det är lite som att förlora en av våra kolleger", ska en polis ha twittrat, enligt Daily Mail.

Polishunden Diesel dog i räden i Parisförorten Saint-Denis. Den franska polisen gick ut på Twitter och namngav polishunden som dog under polisinsatsen under morgontimmarna.

Police National skriver att hunden Diesel, som var av rasen belgisk vallhund, dödades av terroristerna. Diesel arbetade hos den franska antiterror polisenheten. Enligt obekräftade uppgifter miste Diesel livet när en kvinnlig självmordsbombare detonerade sin väst med sprängmedel.

Gick in i lägenheten först

Mirror skriver att hunden ska ha varit den första som gick in i lägenheten där tre terrorister gömde sig för polisen. Polishunden Diesel var tränad att lukta sig till explosiva ämnen.

 

 

Många beklagar sorgen

Många har twittrat om polishunden Diesel efter att dödsbeskedet publicerades och beklagat sorgen. En polis ska ha skrivit: "Det är lite som att förlora en av våra kolleger", skriver Daily Mail.

Under polisräden, som 100 poliser och soldater deltog i, dödades även två misstänkta med koppling till terrorism och fem personer arresterades. En av de döda var kvinnan som sprängde sig själv med en självmordsväst. Det är fortfarande oklart om Abdelhamid Abaaoud, som ska vara hjärnan bakom fredagens blodiga terrordåd, var inne i lägenheten.

Fem poliser skadade sig i skottlossningen som inträffade i samband med räden.