Foto: Mathias Bergeld
 Foto: Mathias Bergeld

Polishund påkörd av polisbil – dog

Publicerad

Polishunden spårade en misstänkt dieseltjuv utanför Ludvika i Dalarna.

Under spårningen sprang hunden plötsligt ut på vägen - där den blev påkörd av en polisbil.

Hunden dog, rapporterar DT.se.

Natten mot torsdagen larmades dalapolisen till ett gruvområde utanför Ludvika efter en dieselstöld ur en skogsmaskin.

I arbetet tillkallades en hundpatrull från angränsande Västmanland för att bistå i sökandet efter tjuven.

– Den kallades upp för att bistå, för att göra spårsök för att se om det fanns ytterligare gärningsmän, säger Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna till DT.se

Man greps för stölden

Men jakten slutade olyckligt för polishunden.

Hunden fick upp ett spår som ledde rakt ut på vägen. När hunden sprang efter blev den påkörd av en polisbil och dog.

Polisen säger till DT.se att det är väldigt ovanligt att polishundar dör i tjänsten. Händelsen rubriceras som en olycka och kommer inte att utredas, enligt tidningen.

En man greps för dieselstölden och har anhållits.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag