Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polishjältar bjuds på finlunch i Rosenbad

De fyra semestrande svenska poliser som fått hjältestatus på andra sidan Atlanten kommer bjudas på finlunch i Rosenbad.

De fyra semestrande poliser som stoppade en misshandel i New Yorks tunnelbana bjuds på finlunch i Rosenbad vid hemkomsten till Sverige.

– De gjorde en jättebra insats som gör att man blir stolt över svensk polis. Dessutom har de fått väldigt mycket uppmärksamhet på andra sidan Atlanten, säger inrikesminister Anders Ygeman (S) som står för notan.

Polisinsatsen filmades av en New York-bo. I filmen som lades upp på Youtube frågar en av svenskarna om den misstänkte gärningsmannen, som de håller i armlås, är skadad.

I sociala medier har polisernas agerande mötts med respekt, inte minst i ljuset av polisvåldsdebatten i USA.Ygeman instämmer i hyllningskören.

– Dels för att de griper in trots att de är på semester, dels för att de gör ett så bra ingripande med stor respekt för de gripna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.