Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polishäst skenade och sprang lös i Stockholm

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

En polishäst kastade av sin ryttare och skenade i väg över Skeppsbron i centrala Stockholm.

Enligt polisen var hästen lös i stan, men är nu infångad.

– Det var som i en cowboyfilm, säger Robert som såg hästen springa i väg i full fart. 

När Robert Havengård precis kommit ut från ett skaldjursjulbord tillsammans med sina vänner kastas han som in i en ”cowboyfilm”.

– Det var som i en cowboyfilm. Vi väntar på en taxi, då skenar en polishäst i full galopp förbi oss och drar ner i bussfilen, berättar Robert och fortsätter:

 – Det var helt sjukt, vad fan är det som händer? 

Taxichauffören som plockade upp Robert och hans kompisar såg när polisen trillade av. Hästen skenade sedan i väg över Skeppsbron i riktning mot Kungliga slottet. 

– Han säger att hästen sprang som mot en kant, och då kastades ryttaren av, säger Robert.

Längre bort på Hamngatan, vid hamburgerrestaurangen Max, berättar ett vittne att hästen föll ner på marken och for några meter åt sidan. Den ska sedan ha ställt sig upp och rusat i väg mot Dramaten.

Polisen bekräftar att en polishäst varit lös, men vet inget om ryttaren skulle kastats av.

– Larmet kom in vid 14.52 och den fångades in strax innan klockan tre, säger Towe Hägg, presstalesperson Polisregion Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.