Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Poliserna la ut bild ihop – nu får de sexistiska svar

De tre poliserna mottar nu många sexistiska kommentarer. Foto: Facebook/Queensland Police Service
Inlägget har fått över 1 000 kommentarer. Foto: Facebook/Queensland Police Service

Bilden visar tre poliser från australienska Queensland Police i uniform.

Det dröjde inte länge innan kommentarsfältet fylldes med sexistiska kommentarer – med fokus på att poliserna är kvinnor och hur de ser ut.

Flera reagerar på tonen bland kommentarerna och försvarar poliserna på bilden.

”Sen när är poliser så här snygga?”

”Jag behöver kärlek från en snygg polis.”

”Du kan stoppa någon av de dessa i min vagn.”

”Kan man betala för att få bli gripen?”

Kommentarerna haglar in under bilden på poliser i uniform. Queensland Police Service la ut inlägget med de tre medarbetarna och texten ”på onsdagar bär vi blått”.

Tusentals reaktioner

I skrivande stund har över 14 000 personer gillat inlägget och kommentarsfältet är fyllt med över tusen svar. 

Bland dem finns en hel del sexistiska reaktioner på de kvinnliga poliserna.

En majoritet av kommentarerna handlar om polisernas utseende och många skriver att de har eller ska begå brott för att ”få gripas” av dessa poliser.

”Jag tar den till höger”

Medan vissa hyllar och tackar poliserna för deras samhällstjänst handlar en övervägande del av reaktionerna om hur attraktiva de är och vad de vill göra med dem.

”Australien avlar fram riktigt vackra unga kvinnor”, ”att attackera en polis verkar som en bra idé” och ”jag tar den till höger så kan ni andra få vad som finns kvar” är några av kommentarerna som män har lämnat i inlägget.

Flera reagerar också på tonen i kommentarsfältet och påpekar att det inte ska spela någon roll vilken könsidentitet poliser har och att det inte är relevant att fälla kommentarer om deras utseenden.

Här är hela inlägget:

https://www.facebook.com/QueenslandPolice/photos/a.399029753253/10157129708738254/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARAuBMsfMSRnkg6HrUQqFLKHjNaHj484tZwLZvxzgq4mnM8_0sb4JdVzSAhc4FvChp7kytEKnvyXZAhleUHqskjpFE7Vvl1IaNAlOYktADGcywMQ2F8IHrTcPNQ1Nvv2kS3QHJCVoVWgZSP23cQ8vwkuskR32ILvyZEt-cLg7sEFra-Nrdd6JstznbzMGZ2xoJFQCfTQeMayyXXVyepSQPUs53uPa3L6bvTVHYz1AcrJ6PXTa_YL1uFViDmF-9k8WKvulF4AMZtmhFAb8Ud8J-OQDzmrcpvfU4afB2wlc8XdbhF37Sq98aDCIigArSnwI5UNy0mGSVOt3zIy-gbH&__tn__=-R