Foto: Lisa MattissonFoto: Lisa Mattisson
 Foto: Lisa Mattisson
Foto: Lisa MattissonFoto: Lisa Mattisson
 Foto: Lisa Mattisson
Foto: Lisa MattissonFoto: Lisa Mattisson
 Foto: Lisa Mattisson
Foto: Lisa MattissonFoto: Lisa Mattisson
 Foto: Lisa Mattisson

Poliser attackerade av ungdomar i Tensta

Publicerad

Polis var under fredagskvällen på plats i Tensta, väster om Stockholm, för att stävja oroligheter.

Enligt rapporter från polisen har ungdomar kastat Molotov-cocktails mot patrull på plats – som svarade med att skjuta varningsskott.

– Det är mycket ungdomar är i rörelse och vi är där för att försöka lugna ner situationen så att det inte eskalerar, säger Eva Nilsson, informatör vid Stockholmspolisen.

Strax efter klockan åtta kom det första larmet till polisen gällande oroligheter i Tensta, väster om Stockholm.

Väl på plats möttes den första patrullen av stenkastande ungdomar och tvingades skjuta varningsskott vid två tillfällen – och man jobbar nu med att försöka lugna ner situationen, säger Eva Nilsson, informatör vid Stockholmspolisen.

Kravallerna startade vid tunnelbanan, uppger polisen.

– Det är mycket ungdomar i rörelse och vi är där för att försöka lugna ner situationen så att det inte eskalerar, säger hon.

Kastat Molotov-cocktails mot polis

Enligt uppgifter till Expressen rör det sig om ett 50-tal individer och polisen kan i nuläget inte berätta varför oroligheterna ska ha startat. Nilsson uppger att ingen har skadats, men att det finns uppgifter om att ungdomarna använt sig av mer än bara sten mot patrullerna.

– Man har nämnt Molotov-cocktails, säger hon.

Som har kastats mot poliserna?

– Ja, det har det varit.

Hon bekräftar samtidigt för Expressen att den patrull som var först på plats tvingades skjuta varningsskott i luften.

– Initialt gjorde det, efter att den patrull som kom först på plats attackerades, säger hon.

En boende berättar att det är mycket aktivitet i området.

– Det är massa polisbilar och ambulanser ute här, säger personen.

Polisen uppger vid 22-tiden att det lugnat ner sig i centrumområdet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag