Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens varning: Två döda av mystisk drog

Polisen i Västerbotten varnar nu för ett flertal överdoser av ett okänt preparat. Två personer ska ha dött av drogerna och flera andra vårdas på sjukhus.
Polisen i Västerbotten varnar nu för ett flertal överdoser av ett okänt preparat.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Två personer ska ha dött av drogerna och flera andra vårdas på sjukhus. OBS! Genrebild.Foto: COLOURBOX

Polisen i Västerbotten varnar nu för ett flertal överdoser av ett okänt preparat.

Två personer ska ha dött av drogerna och flera andra vårdas på sjukhus.

– Det här är ett allvarligt läge, vi befarar att det kan komma att ske fler överdoser och i värsta fall även ytterligare dödsfall, säger lokala polischefen Michael Rystedt i ett pressmeddelande.

Polisen misstänker att det rör sig om samma preparat i de olika fallen.

”Ett antal förundersökningar har inletts och åtgärder har vidtagits i syfte att försöka utreda vilket preparat det rör sig om.”

– Vi vet ännu inte vilka preparat det handlar om i de enskilda ärendena, men vi misstänker ett samband mellan överdoserna, säger Michael Rystedt, chef för lokalpolisområde Umeå.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.