Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens vädjan om hjälp – efter eldattacken i Ösmo

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
”Adam” blev attackerad av tre för honom okända män.Foto: TV3/Viafree / TV3/Viafree
Männen tog fram en sprayflaska och en tändare och sprayade ”Adam” i ansiktet.Foto: TV3/Viafree / TV3/Viafree
Polisen vädjar nu till allmänheten för att få fast de tre männen.Foto: TV3/Viafree / TV3/Viafree
”Adam”, som 25-åringen kallas i programmet, fick brännskador i ansiktet efter eldattacken.Foto: TV3/Viafree / TV3/Viafree

Lördagen den 21 mars utsattes en man i 25-årsåldern för en eldattack av tre för honom okända män i Ösmo centrum i Nynäshamn. 

Nu vädjar polisen om iakttagelser från allmänheten.

Efterlyst sänds på torsdagar 20.00 på TV3 och Viafree.

Den 25-åriga mannen, som i Efterlyst kallas för ”Adam”, hade umgåtts med en kompis och de två var på väg hem. De stannade till vid Ösmo centrum då ”Adam” behövde kissa. Vännen väntade kvar i bilen.

När ”Adam” klivit ut ur bilen närmade sig tre män han inte kände igen och sedan gick allting väldigt snabbt.

– Jag hann inte tänka så mycket för allting gick så fort. De kom ju fram mot mig och gav mig ett knytnävsslag i ansiktet så den träffade pannan så jag spräckte upp pannan, säger ”Adam” i programmet.

De tre männen tog sedan upp en sprayflaska med brandfarlig substans och en tändare och höll tändaren framför flaskan. Männen sprayade sedan ”Adam” i ansiktet och tände eld.

– Det tog eld i ansiktet, så jag fick ju fullt med brännskador i ansiktet, säger ”Adam” i Efterlyst.

Vädjar till vittnen att höra av sig

”Adams” kompis som satt kvar i bilen såg allt som hände och sprang fram för att hjälpa. Då vände männen och sprang därifrån.

Efter brandattacken fick ”Adam” brännskador i ansiktet, på läppen och kinden. Hans ögonbryn och ögonfransar brändes även upp.

Händelsen utreds som misstänkt rånförsök och grovmisshandel. Men polisen söker alla former av vittnesiakttagelser.

Håkan Leiborn, förundersökningsledare på Nynäshamnspolisen, vädjar till eventuella vittnen att höra av sig.

– Vi ser ju att folk pratar om det här i olika grupper på sociala medier, men ingen har än så länge hört av sig till oss. Det är inte mycket folk ute och rör sig i Ösmo vid den här tiden på nätterna, men man ska komma ihåg att iakttagelser flera timmar innan det hände kan vara värdefulla, vi vill verkligen att folk hör av sig, säger han till Nynäshamnsposten.

Efterlyst sänds på torsdagar 20.00 på TV3 och Viafree.

Här fångas rasism-attacken mot kvinnorna på film

Mamman och dottern påhoppade på gatan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.