Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Teorin om pojkvännen efter att Gabby hittats död

Gabby Petito var i tårar när paret stoppades av polis 12 augusti – nu misstänks hon ha hittats död.
Hundratusentals har följt Gabby Petitos öde via hennes Instagramkonto sedan hon försvann.
Foto: Instagram
Gabby Petito bodde i Florida med sin pojkvän Brian Laundrie. Pojkvännen är efterlyst och söks av FBI.
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA

Den aspirerande influencern Gabby Petito anmäldes försvunnen för en vecka sedan och nu tror FBI att man har hittat henne död.

Hon sörjs av sin familj på Instagram.

Samtidigt pågår en jakt efter hennes försvunna och efterlysta pojkvän som tros ha svaret på vad som kan ha hänt.

– Alla i Gabbys familj vill att världen ska veta att Brian inte är försvunnen, han gömmer sig, säger polisens talesperson Josh Taylor till New York Post.

Gabby Petito, 22, från delstaten Florida i USA försvann under en roadtrip med sin pojkvän Brian Laundrie, 23.

Paret hade rest runt i USA tillsammans och sov i en ombyggd van under flera månader men pojkvännen återvände, utan förklaring, hem ensam – varpå Gabby Petito anmäldes försvunnen av sin familj.

Intresset för fallet har varit stort och över 750 000 personer har börjat följa Gabby Petito på Instagram den senaste veckan i hopp om att få ett livstecken.

Men under söndagen hittades en kvinna död i ett skogsområde i delstaten Wyoming – i samma område som polisen och frivilliga har sökt efter Gabby Petito – och enligt FBI tros det vara Gabby Petitos kropp.

– Vi vet ännu inte vad hon dog av, säger FBI-agenten Charles Jones.

Kroppen kommer att obduceras under tisdagen och först då lär man bekräfta att det är Gabby Petito som man har hittat.

Samtidigt har Gabby Petitos pappa Joseph Petito publicerat ett inlägg om sin dotter på Instagram.

”Hon berörde världen”, skriver han.

https://www.instagram.com/p/CUBQyRavk6d/

Även Gabby Petitos bror TJ Schimdt har publicerat en bild på Instagram för att uppmärksamma sin syster.

”Jag vet inte ens vad jag ska säga. Jag är helt tom. Mitt hjärta är krossat”, skriver han under hashtagen #justiceforgabby, rättvisa för Gabby. 

”Det är en möjlighet”

Pojkvännen Brian Laundrie vägrade tidigare att samarbeta med polisen och hänvisade eventuella frågor till sin advokat. Och sedan tisdag förra veckan har pojkvännen varit försvunnen. Brian Laundrie berättade för sina föräldrar att han skulle vandra i ett naturreservat i Florida, samma delstat där paret bodde tillsammans, och sedan dess har han inte synts till.

En sökinsats ledd av FBI och den lokala polisen har pågått för att lokalisera Brian Laundrie med anledning av Gabby Petitos försvinnande.

Nu fruktar polisen att pojkvännen kan ha skadat sig själv i skogen.

– Huruvida han har skadat sig själv där eller inte, vi vet varken eller. Jag tror säkert att det är en möjlighet, säger den lokala polisens talesperson Josh Taylor till New York Post.

– Finns det någon som inte tror att han gick ut dit och sköt sig själv i huvudet? Jo absolut. Vi har ingen information om var han befinner sig.

Gabby Petitos familj är övertygade om att Brian Laundrie är inblandad i hennes död.

– Alla i Gabbys familj vill att världen ska veta att Brian inte är försvunnen, han gömmer sig, säger polisens talesperson Josh Taylor till New York Post.

Gabby Petito och Brian Laundrie.
Foto: Instagram

Mammans misstankar

Gabby Petito anmäldes försvunnen den 11 september efter att pojkvännen återvänt hem från deras gemensamma semester utan henne.

De hade tidigare startat en Youtube-kanal tillsammans där de lät människor följa deras äventyr. De öppnade även en hemsida och startade kontot @nomadicstatik på Tiktok.

”Nyligen bestämde vi oss för att skala ner vårt liv till en Ford transit för att resa över USA”, skriver paret i kanalbeskrivningen på Youtube.

Deras senaste video har nu 3 miljoner visningar.

https://www.youtube.com/watch?v=2PStpXFEfIs&t=3s

Senast familjen pratade med Gabby Petito och hörde hennes röst var genom ett videosamtal via FaceTime för drygt en månad sedan. Efter det ett textmeddelande den 30 augusti.

Men sedan dess har det varit tyst. 

Då ska paret ha befunnit sig i nationalparken Grand Teton i delstaten Wyoming. Samma skogsområde där en död kropp nu har påträffats.

https://www.instagram.com/p/CRmIC0LlVaY/

Gabby Petitos mamma Nicole Smith har hela tiden misstänkt att det kanske inte var hennes dotter som skrev de där sista textmeddelandena i augusti.

– Jag vet inte om hon lämnade Grand Teton eller inte. Jag mottog ett textmeddelande från henne den 27:e och 28:e augusti, samt den 30:e, men jag vet inte om det tekniskt sett var från henne eller inte, för det var bara ett meddelande, jag pratade inte med henne verbalt, har Nicole Smith tidigare sagt till tv-stationen CBS.

De sista livstecknen

Gabby Petitos senaste inlägg på Instagram är daterat den 26 augusti.

http://www.instagram.com/p/CTA__ISJZYY/

Sedan dess har det även dykt upp en videofilm från en kroppskamera på en polis.

Inspelningen uppges vara från den 12 augusti – en månad innan Gabby Petito anmäldes försvunnen – när paret stoppades av polisen i delstaten Utah.

Efter ett bråk på morgonen ska paret senare ha hamnat i en dispyt i bilen, vilket fick fordonet att nästan köra av vägen, varpå polisen misstänkte rattfylla och stannade dem.

Polisen ställer frågor Gabby Petito efter att man stoppat paret längs en motorväg i delstaten Utah.
Foto: Polisens bilder
Polisen ställer frågor Gabby Petito efter att man stoppat paret längs en motorväg i delstaten Utah.
Foto: Polisens bilder
Polisen ställer frågor Gabby Petito efter att man stoppat paret längs en motorväg i delstaten Utah.
Foto: Polisens bilder

I videoklippet ses polisen sära på paret.

Gabby Petito gråter och förklarar att hon kämpar med psykisk ohälsa och inte mår bra. 

– Förlåt. Vi har bråkat på morgonen. Personliga saker, säger Gabby Petito i den timmeslånga videon.

Enligt en polisrapport ska Gabby Petito ha slagit till Brian Laundrie i ansiktet när paret bråkade i bilen. Då ska Brian Laundrie ha tagit tag i Gabby Petitos ansikte och tryckt undan henne. När polisen frågar pojkvännen Brian Laundrie om varför han har sår i ansiktet förklarar han:

– Hon hade sin telefon i handen och försökte ta nycklarna från mig. Jag sa ”nu backar vi och andas en stund” och hon kom åt mig med sin telefon, säger Brian Laundrie i videoklippet. 

Efter att har pratat med såväl Gabby Petito som Brian Laundrie bestämde sig polisen för att inte upprätta någon anmälan.

Se något mer:
Barnstjärnan hittad död efter att ha varit försvunnen

Medverkar i filmen ”Our idiot brother” från 2011.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.