Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisens teori: Hells Angels- mördarna flydde i ljus Audi

Mordet på en tidigare Hells Angels-medlem skedde i en mc-lokal i Lidköping under söndagskvällen.
Jenny Karlsson är åklagare i utredningen kring gängmordet i Lidköping.
Foto: HENRIK JANSSON
Den mördade mannen blev så sent som i januari utesluten ur Hells Angels.
Foto: Privat

Mördarna misstänks ha lämnat mc-lokalen i Lidköping i en silverfärgad eller ljusgrå Audi S6.

Nu uppmanar åklagaren i den pågående gängmordsutredningen allmänheten att höra av sig om uppgifter om den misstänkta flyktbilen.

– Förmodligen är det någon som har med gärningen att göra som flydde från platsen i bilen, säger åklagare Jenny Karlsson.

Det var strax efter klockan åtta på söndagskvällen som polisen larmades till en industrilokal i Lidköping. Inne i lokalen, som till helt nyligen tillhörde den Hells Angels närstående mc-klubben Cults påträffades en man skjuten med flera skott.

Redan tidigt fick polisen uppgifter om att de misstänkta mördarna var maskerade och flydde i en silverfärgad Audi S6. Enligt uppgift har registreringsskyltarna beskrivits som utländska, eventuellt lettiska. 

Nu går polis och åklagare ut och ber om allmänhetens hjälp för att få information om den misstänkta flyktbilen, vilket NLT var först med att berätta.

Förmodad flyktbil

Enligt polisen rör det sig om en silverfärgad Audi S6 av 2006 års modell.

– Bilen har synts i närheten av platsen där händelsen inträffade. Vi vill få in tips från allmänheten om någon iakttagit den på något sätt i Lidköping med omnejd. Det är intressant om man sett den både före och efter händelsen, säger åklagare Jenny Karlsson.

– Förmodligen är det någon som har med gärningen att göra som flydde från platsen i bilen.

Stämmer det att bilen som synts på platsen hade lettiska registreringsskyltar?

– Jag kan inte säga något om det, varken det ena eller det andra.

Sökte sig till ärkefienden

Som vi kunde avslöja redan tidigare i veckan så är den mördade en nyligen utesluten medlem i Hells Angels. Tillsammans med en mindre grupp av lokala bekanta hade han under de senaste veckorna sökt sig till Hells Angels ärkefiende Satudarah MC. 

Och lokalen hade tagits över från Cults MC och renoverats om inför en eventuell etablering av Satudarah i Lidköping. 

Enligt uppgift ska den mördade 36-åringen ha kallats till ett möte i lokalen för att diskutera situationen med medlemmar i Cults MC. I stället mötte han på plats de maskerade mördarna. Den man som pekas ut för att ha arrangerat, vad som beskrivs som en fälla, sitter nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.

Det är den högre graden av misstanke.

Misstänkt för medhjälp

– Jag kan bekräfta att den person som anhållits fortfarande är anhållen för medhjälp till mord. Jag kan inte gå in på fler detaljer. Vi utreder alla trådar vi kan och det är alldeles för tidigt att säga något om bevisläget överhuvudtaget. Någon annan person har inte delgivits misstanke, sa åklagaren Jenny Karlsson sent under tisdagseftermiddagen.

Den anhållne mannen har tidigare haft en ledande position inom en mc-klubb knuten till Hells Angels-miljön. Det är oklart vilken inställning han har till anklagelserna.

Vi söker mannens advokat.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.