Polisens teori: Amanda mördade systern Anna

Amanda och Anna Ramirez, 27, ska ha börjat bråka.
Foto: FACEBOOK
Därefter misstänks Amanda ha mördat sin syster med kniv.
Foto: FACEBOOK

Enäggstvillingarna Amanda och Anna Ramirez, 27, från New Jersey i USA hade båda en relation med samma man.

Efter att systrarna börjat bråka ska Amanda Ramirez tagit fram en kniv – och mördat sin syster.

Det är polisens teori kring det omtalade tvillingmordet på lördagen 22 juni, skriver New York Times.

Det är tidig lördagsmorgon i Camden, New Jersey. Solen är på väg upp över Delawarefloden och sträcker sig in mellan de små lägenhetshusen i Centennialkvarteret, bara ett stenkast från flodbanken, för att starta dagen.

Plötsligt hörs skrik ute på gatan i närheten av den massiva men folktomma parkeringen. 

Tvillingsystrarna och mammorna Amanda och Anna Ramirez – 27 år gamla – har tidigare varit på samma fest, innan de återvänt till Annas lägenhet för att avsluta kvällen.

– Det är som något du ser på film. Du kan inte tro att hon skulle göra så mot sin egen syster, så beskriver mostern Blanca Class det misstänkta mordet som ska inträffa bara minuter senare, för New York Times.

Hittas med sår i bröstet

Ett drama, som enligt polisen handlar om kärlek, urartar – och systrarna tar sig ut på gatan för att handgripligen göra upp. Men bråket slutar på värsta tänkbara sätt. Vid klockan 05:38 anländer polis till platsen och hittar Anna Ramirez medvetslös, fortfarande vid liv, men med blod rinnande från ett djupt sår i bröstet.

Hon skyndas till Coopers universitetssjukhus, men förklaras död vid 06:19, enligt åklagare Mary Eva Colalillo samt Camdens polischef Scott Thomson i ett pressmeddelande.

Polisen lägger till att mannen som kvinnorna ska ha bråkat om själv inte varit inblandad i bråket, men att han nu samarbetar med polisen.

Systrarnas moster Blanca Class menar att deras mamma berättat om ett tidigare liknande bråk. Hon säger att Amanda och Anna normalt sett var väldigt nära, och att deras barn tillbringade mycket tid tillsammans.

– De gick på en fest, kom hem, drack, och bråkade om en pojkvän, säger Blanca Class till New York Times, stående bara några meter från platsen där Anna mördades.

– Hon blev plötsligt galen, knivhögg henne och mördade henne. Det är hjärtkrossande.

Systern: ”De skulle aldrig bråka”

I ett polisförhör ska Amanda Ramirez först ha sagt till polisen att hon inte vet hur systern dog. Senare ska hon ha medgett att de båda befunnit sig på platsen och druckit alkohol – men hon nekar till att ha bråkat med henne.

När polisen sedan frågat om såren på hennes ansikte och rivsåren på henne vänsterhand, ska Amanda ha erkänt att de börjat slåss. Men hon hävdar att slagsmålet initierats av systern och att Anna varit den som beväpnat sig med kniv. Knivhugget ska enligt henne skett när hon försökt avväpna sin syster.

Tidningen New York Post har varit i kontakt med tvillingparets syster, som menar att tvillingarna ”aldrig skulle bråka om en kille”. 

På måndagen åtalades Amanda Ramirez för första gradens mord, med anledning av hennes systers död. Just nu är hon frihetsberövad, medan polisutredningen fortsätter.

Enligt New York Times ska Anna Ramirez, bara två timmar innan mordet, ha lagt upp en bild på Facebook, på sig själv tillsammans med systern – och en okänd man, alla leende på en trappa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.