Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens larm: ”Var som taget ur en skräckfilm”

Dessa nummer bör du hålla koll på.
Men det visade sig att det rörde sig om turister som ätit flugsvamp.Foto: Polisen Huddinge / Facebook
Zombieliknande varelser mötte polisen på campingplatsen.Foto: Polisen Huddinge / Facebook

Med dragna vapen möttes poliserna av en skrikande kvinna i en bil och en kvinna krälandes på marken. 

På sin Facebooksida berättar polisen i Huddinge om skräcknatten på en campingplats – som visade sig ha sin troliga förklaring. 

Det vi fick se i mörkret var som taget ur en skräckfilm”, skriver inspektören Reine Berglund. 

Det var på söndagen som polisen i Huddinge fick ett skakande larm från en campingplats. 

Initiala uppgifter talade om en halvnaken kvinna på marken, en annan som slog på bilrutorna och en man beväpnad med hammare. 

På Polisen i Huddinges Facebooksida skriver inspektören Reine Berglund om när de tog sig längst in i campingplatsen. 

Det vi fick se i mörkret var som taget ur en skräckfilm, och uppgifterna vi fick på vägen fram stämde bra: en kvinna skrek och härjade med onaturliga rörelser runt i en bil, en annan krälade på marken. Hallucinationer, spyor och förvirring”, skriver han. 

Skräckbildernas förklaring: Flugsvamp

Med dragna vapen närmade sig poliserna personerna – som visade sig vara utländska turister. 

Det visade sig också att de inte heller var drogpåverkade. 

I stället handlade det om flugsvamp. 

De utländska campingturisterna hade däremot plockat, tillagat och ätit svamp - sannolikt någon art av giftig flugsvamp, och som stämde väl in på symptomen”, skriver Reine Berglund. 

Turisterna fördes till sjukhus med ambulans

Turisterna, som egentligen hade planerat att återvända hem under måndagen, fördes till sjukhus med ambulans. En av dem lyckades dock formulera en hälsning till en av poliserna. 

– No good visit to Sweden, sade denne enligt inspektören Reine Berglund vars Facebookinlägg engagerat flera tusen personer. 

Han avslutar inlägget med en länk för vidare information gällande svampar.

https://www.facebook.com/Polisen.Huddinge/posts/2436731483031800?__xts__%5B0%5D=68.ARBoLR9b5ufseBtRqIvjhp10sflEC2j5PVvJqtXl88iGbgVg7pymk1nqdVth7ad8UecTIQjvrIMs_OgZrsqj4meXY6ssBNmXigiaLK_knmcYl8Ru2aNkFu5X9qBpWkMozIl9kk-Pco2D2Puk4moz-Pq55jVftgqJB3EOEzapDyfivRd7Gn7KKvxIi7oLwdnQcXQTtZ0A2pjvXb9RIGq0ix7K57SPKqOckpg6B3rrw1D7xXCnZrPvPiCJvGJ8ovGB86SIZd_1KVrAzBKuA0t4OUQbytPAgDwwpUiULRAFd1OO9Uw-iHJBEkqwt-XBTohq91AD2w1fhYLi00NacTvqakUaVw&__tn__=-R