Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisens razzia i jakten på försvunna Gabbys pojkvän

Gabby Petito försvann under en semester • Pojkvännen vägrar att samarbeta med polisen
En av de sista bilderna på Gabby Petito innan hon försvann spårlöst.
Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN
Brian Laundrie.
Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN
En av de sista bilderna på Gabby Petito innan hon försvann spårlöst.
Foto: Polisen

Gabby Petito, 22, är spårlöst försvunnen sedan den 30 augusti. Polisen har nu genomfört en husrannsakan i hennes pojkvän Brian Laundries föräldrahem – men själv är han borta, rapporterar Newsweek.

– Vi vet inte var Brian Laundrie är, säger hans advokat.

Samtidigt säger ett par att de såg Laundrie lifta på egen hand en dag före Gabbys sista meddelande – ett meddelande som Gabbys mamma inte längre tror att dottern skrev, skriver Fox13.

Brian Laundrie, 23, har inte samarbetat med polisen efter flickvännen Gabby Petitos försvinnande. Nu vet varken Laundries advokat eller polisen var Laundrie är någonstans.

– Han skulle kunna vara precis var som helst, säger North Port-polischefen Todd Garrison till CNN.

Polisen har därför genomfört en husrannsakan i jakten på Laundrie.

”De tog med föremål från Brian Laundries föräldrars hus i dag som kan vara behjälpliga i sökandet efter honom”, skriver WABC-reportern Kristin Thorne på Twitter.

Brian Laundrie ska ha lämnat sina föräldrars hus i tisdags enligt Gabby Petitos styvfar Jim Schmidt.

– Vi hörde det precis och har inte riktigt hunnit ta in det än. Jag vet inte ens vad jag ska säga, säger Schmidt till CNN.

Ska ha liftat ensam: ”Det var ganska märkligt”

En kvinna vid namn Miranda Baker säger att hon och hennes pojkvän plockade upp Brian Laundrie vid nationalparken Grand Teton när han liftade på egen hand den 29 augusti.

– Han bad oss om lift eftersom han behövde ta sig till Jackson och vi skulle dit. Så jag sade ”Hoppa in” och det gjorde han. Men det var ganska märkligt att han erbjöd oss 200 dollar för att ge honom lift i en och en halv mil, säger Miranda Baker.

Detta ska ha hänt tre dagar innan Laundrie dök upp i Florida på egen hand i skåpbilen han och flickvännen reste runt i landet med. Laundrie var ”lugn och artig” enligt Baker.

– Han sade att han hade campat i flera dagar på egen hand utan sin fästmö och att hon höll på att jobba med deras sociala medier i deras skåpbil, säger Miranda Baker.

Polisen har inte kommenterat uppgifterna från Baker. Men Gabby Petitos mamma har sagt att hon inte länge tror att det var Gabby som skickade textmeddelandet som familjen fick den 30 augusti, det som tros vara det sista livstecknet innan dotterns försvinnande.

– Hon tror inte att det var hennes dotter som skrev det, säger familjens advokat Rick Stafford.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.