Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kropp hittad i sökandet efter backpackern Grace

Den sista bilden på Grace Millane togs av hotellets övervakningskamera den 1 december. Foto: CCTV / AP TT NYHETSBYRÅN
Graces pappa David Millane följer utredningen på plats i Nya Zeeland.Foto: DOUG SHERRING / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: REX B. CORDELL / REX/IBL REX FEATURES

För en vecka sedan försvann den brittiska backpackern Grace Millani från ett hotell i Nya Zeeland. 

Polisen misstänker att hon blivit mördad – och en 26-årig man har gripits misstänkt för mord.

Nu tros Grace kropp ha hittats, uppger polisen enligt Sky News.

Det var den 1 december som den 22-åriga backpackern Grace Millani sågs senast. Övervakningsbilder från CityLife Hotel i Auckland i Nya Zeeland visar hur den brittiska turisten lämnar hotellet. 

Polisen har nu gett upp hoppet om att hitta henne levande och utreder händelsen som ett mord.

Tidigare har en teknisk undersökning gjorts vid hotellet och fynd har gjorts som förstärker polisens misstankar om mord. Bland annat har ett fordon tagits i beslag. 

– Vi har identifierat och beslagtagit ett fordon som är av intresse, och vi gör nu undersökningar för att ta reda på exakt var fordonet har varit, har Aucklandpolisens mordutredare Scott Beard tidigare sagt till Sky News.

Polisen undersöker buskage vid landsväg

Vid 05-tiden mot söndagen, svensk tid, gick polisen ut med att en kropp hittats, rapporterar Sky News. Kroppen tros tillhöra Grace.

– Baserat på de bevis vi samlat de senaste dagarna så förmodar vi att det här är Grace, säger polisen Scott Beard till Sky News.

Under natten undersökte polisen ett buskage på Scenic Drive i Waitakerei, Auckland, rapporterar Sky News. Landsvägen ligger ungefär 30 minuter med bil från CityLife Hotel där Grace Millani senast sågs.

– Det här är en långsam och metodisk process och väntas ta hela dagen. I det här läget kan vi inte bekräfta om Grace har befunnit sig vid den här platsen, säger Scott Beard till Mirror. 

”I det här läget kan vi inte bekräfta om Grace har befunnit sig vid den här platsen”, säger mordutredaren Scott Beard.Foto: DOUG SHERRING / AP TT NYHETSBYRÅN

En 26-årig man greps tidigare av polisen efter att han förhörts. Han är den person som sist sågs tillsammans med Grace Millane. I väntan på häktningsförhandlingar under måndagen sitter han frihetsberövad.

Pappan följer utredningen i Nya Zeeland

Expressen har tidigare berättat om hur Graces pappa David rest ner till Nya Zeeland från hemmet i Wickford i Essex för att kunna följa utredningen på plats. Han berättar att dottern aldrig varit borta så länge tidigare utan att höra av sig till familjen.

– Grace är älskvärd, utåtriktad, gillar att ha roligt och är en familjekär dotter, säger David under en presskonferens. 

Graces pappa David Millane följer utredningen på plats i Nya Zeeland.Foto: DOUG SHERRING / AP TT NYHETSBYRÅN

– Graces familj har underrättats om utvecklingen och är förkrossade, har Aucklandpolisens mordutredare Scott Beard tidigare sagt till Sky News

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.