Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flickan var ute med hunden när hon sköts

Enligt uppgifter var måltavlorna två män tillhörande Botkyrkanätverket
En minnesplats har upprättats där flickan sköts till döds.
Foto: ALI LORESTANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Polisen säkrar spår i området.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Polisen söker en vit kombi som kan kopplas till brottsplatsen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Polisen har på måndagen fortfarande ingen gripen misstänkt för mordet på den 12-åriga flickan i Norsborg.

Flickan ska ha varit ute med hunden när hon sköts, enligt uppgifter till SVT Nyheter.
En av polisens teorier är att skotten var ämnade för två unga män som befann sig på platsen och som kopplas till ett kriminellt nätverk, enligt Expressens uppgifter. Under söndagen gjorde polisen husrannsakningar hos männen, enligt uppgifterna. 

Den 12-åriga flickan sköts till döds vid McDonald's i Norsborg tidigt på söndagsmorgonen. Nu pågår polisens utredning för fullt och den tekniska bevisningen och underrättelseuppgifter gås igenom.

– Gärningsmännen har visat en total likgiltighet inför människors liv, när man åker in och öppnar eld på en plats där flera människor befinner sig, säger Palle Nilsson, biträdande regionchef vid Stockholmspolisen, i SVT:s Morgonstudion.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter var den 12-åriga flickan ute med hunden när hon sköts till döds. Polisen varken bekräftar eller dementerar uppgifterna.

Polisen är särskilt intresserad av en vit kombi som kopplas till brottsplatsen och söker nu allmänhetens hjälp.

– Det är vit bil av kombimodell. Vi är intresserade av personer som gjort iakttagelser vad gäller det fordonet och andra iakttagelser kring skottlossningen. Alla iakttagelser kan vara intressanta, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Polisen har säkrat bilder från övervakningskameror och även fått filmer från vittnen.

– De och annan teknisk bevisning håller vi på att analysera nu, säger Mats Eriksson, till Aftonbladet.

Uppgifter: Sköt från vit Audi

Enligt Expressens uppgifter kom unga män kopplade till Bokyrkanätverket i bil till McDonald's drive-in vid tiden för skjutningen. En vit Audi körde in till den Shell-mack som ligger i närheten. Skott avlossades inifrån Audin – polisens uppfattning är att det först rörde sig om en serie skott och sedan ytterligare en.
Under söndagen gjorde polisen husrannsakningar hos de två männen. Men ingen av männen är misstänkta för brott, enligt uppgifter till Expressen. 

Den andra serien avlossades från ett annat håll, efter att Audin hade kört en sträcka. Skjutningen har fångats på film, enligt Expressens uppgifter.

Tidigare uppgav polisen att de söker iakttagelser om en vit skåpbil. Rätt är att de söker uppgifter om en vit kombi.

Markeringar på marken visar att tomhylsor hittats vid bensinstationen och att skjutriktningen varit mot McDonald’s, där kulhål har upptäckts. Markeringar på ett andra ställe visar att det även avlossats skott mot ungefär samma plats från Sankt Botvinds väg, på andra sidan restaurangen.
Foto: Google maps
Expressens reporter Thea Mossige Norheim på plats i Norsborg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.