Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisens nya spår om Hagens försvinnande

Här är mannen som söks efter Hagens försvinnande
Anne-Elisabeth Hagen försvann för tre år sedan.
Foto: PRIVAT/NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Polisens kriminaltekniker vid paret Hagens villa.
Foto: HEIKO JUNGE / AP TT NYHETSBYRÅN

Anne-Elisabeth Hagen, miljardären Tom Hagens fru, försvann för tre år sedan.

Polisen hoppas att en stulen id-handling ska ge ett genombrott i utredningen.

– Det är en mycket viktig ledtråd som vi jobbar intensivt med, säger utredningsledaren Gjermund Hanssen i Östra polisdistriktet till NRK.

Miljardären Tom Hagens fru Anne-Elisabeth Hagen, 68, försvann från parets hem i Lørenskog i Norge den 31 oktober 2018. Hon har aldrig hittats. 

Direkt efter försvinnandet hittade Tom Hagen ett hotbrev i parets hus med krav på 92 miljoner kronor i lösensumma via kryptovaluta. 

Nu säger polisens utredningsledare att en stulen id-handling, tillhörande en man i Sørlandet, står i fokus för utredningen. Mannens identitet ska ha sålts på internet och sedan använts för att skapa de konton som Tom Hagen uppmanades betala en lösesumma till.

– Vi tror att det finns potential i att kartlägga vilka som kan kopplas till den här id-handlingen. Vår gärningsman bör finnas bland dem, säger polisens utredningsledare Gjermund Hanssen till NRK.

Tom Hagen.
Foto: TORBJORN OLSEN / AP TT NYHETSBYRÅN/ NTB SCANPIX

Maken greps men släpptes

Polisens huvudteori var inledningsvis att Anne-Elisabeth Hagen hade kidnappats, men senare blev huvudteorin att hon hade mördats.

Hennes make Tom Hagen, 71, greps misstänkt för mord eller medhjälp till mord den 28 april 2020 men släpptes månaden därpå. Den 7 maj 2020 år greps en man i 30-årsåldern, som har kunskap om kryptovalutor, misstänkt för inblandning i Hagen-fallet. Mannen släpptes den 9 maj.

Hagens vändning: 10 miljoner för hjälp att hitta min fru

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.