Polisens nya spår – blod hittat i hemmet

Informationen om försvinnandet har varit knapphändig.
Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen i över ett år.
Foto: OLE BERG-RUSTEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Blodspår från Anne-Elisabeth Hagen har hittats i hemmet.
Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Norska miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen i över ett år. 

Nu har polisens tekniker säkrat blodspår i hennes hem, skriver VG

– Vi kan bekräfta att en mindre mängd blod från Anne-Elisabeth har hittats i hemmet, säger Tommy Brøske vid norska polisen till tidningen. 

I över ett år har sökandet efter försvunna Anne-Elisabeth Hagen pågått – och tidigare i år meddelade polisen att de arbetar utifrån teorin att hon mördats. 

Inledningsvis arbetade polisen i stället efter hypotesen att Hagen blivit bortförd från sitt hem av en kidnappare som var ute efter pengar.

Den norska miljardärfrun är gift med Tom Hagen och försvann från parets hem i Lørenskog  den 31 oktober förra året. 

Polisen höll dock utredningen hemlig i två månader – sedan dess har det kommit allt fler uppgifter från fallet. 

Polisens nya spår efter Anne-Elisabeth Hagens försvinnande

Nu uppger polisen att tekniker har säkrat spår av blod i parets hem, skriver VG och flera andra norska medier. 

– Vi kan bekräfta att en mindre mängd blod från Anne-Elisabeth har hittats i hemmet, säger Tommy Brøske, vid norska polisen till tidningen, och fortsätter: 

– Jag väljer att kommentera detta nu så att vi undviker ytterligare spekulation. Fyndet är inte nödvändigtvis särskilt häpnadsväckande eftersom hon bodde där. Men det är en naturlig del av vårt jobb att ta reda på vilken betydelse spåret har för det fall vi utreder. 

Polisen vill inte berätta var i huset blodspåret hittades. Enligt VG har polisen ännu inte hunnit analysera blodspåren. Polisen ska också ha svårt att tolka blodets betydelse för försvinnandet den 31 oktober – och fyndet har snarare väckt fler frågor än vad det har besvarat. 

Ska försöka avgöra om våldshandling begåtts

Kriminaltekniker, som VG varit i kontakt med, berättar att blodspårets form och utseende kan hjälpa polisen att teckna en bild av eventuella våldshandlingar. Kriminalteknikerna säger också att möjligheterna att säkra en tidpunkt för blodets ursprung är begränsade. 

Sedan tidigare har norska polisen meddelat andra nya spår – däribland fyndet av buntband på en ”central plats” för utredningen i hemmet efter hennes försvinnande. 

"Brottsjournalen" i TV4 om försvunna miljardärshustrun Anne-Elisabeth Hagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.