Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisens nya hopp i sökandet efter försvunna 13-åringen

13-åriga Jayme är försvunnen efter att hennes föräldrar hittades ihjälskjutna i familjens hem. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Huset där Jayme Closs föräldrar hittades ihjälskjutna. Foto: Google

Den 13-åriga flickan Jayme Closs saknas ännu, sedan hennes föräldrar hittades ihjälskjutna i familjens hus i Wisconsin i början av förra veckan.

Nu vädjar polisen till allmänheten om hjälp – och släpper bilder på bilar som setts i närheten av familjens hus.

– Vi tror att hon fortfarande är i fara, säger polischefen Chris Fitzgerald vid en presskonferens.

Under natten mot måndagen förra veckan fick polisen in ett samtal från en man som hittat två döda kroppar i ett hus i den lilla staden Barron i Wisconsin, efter att ha hört skott avlossas. De döda personerna identifierades senare som Denise Closs, 46, och Jamie Closs, 56. 

Parets 13-åriga dotter Jayme fanns inte i huset när polisen kom till platsen och har sedan dess varit försvunnen.

Vädjar om hjälp i sökandet efter försvunna Jayme

Polisen går nu ut på Facebook och vädjar om hjälp från frivilliga i sökandet efter försvunna Jayme. Staden Barron har omkring 3 300 invånare, och polisen skriver att man behöver hjälp från 2 000 frivilliga i sökandet – alltså nästan två tredjedelar av stadens befolkning.

Enligt Polischefen Chris Fitzgerald behövs fler frivilliga för att kunna söka av ett större område i närheten av familjens hem.

”Ännu en gång ber vi om allmänhetens hjälp på tisdagen den 23 oktober för att kunna genomföra en utökad sökning efter föremål av bevisvärde som kan kopplas till händelsen”, skriver Chris Fitzgerald i Facebookinlägget. 

Polisen släpper bilder på bilar

Polisen har också släppt bilder på två bilar som är av intresse i utredningen. Den första bilen är troligen en röd eller orange Dodge Challenger från 2008-2014 och den andra bilen antingen en svart Forde Edge från 2006-2010 eller en svart Acura MDX från 2004-2010.

Bilarna ska ha fångats på övervakningsfilmer i närheten av familjen Closs hem i samband med att de sköts ihjäl, enligt CNN. Polisen känner inte till bilarnas registreringsskyltar.

”Om någon ser eller har sett något av dessa fordon i eller i närheten av Barron County de senaste två veckorna vill vi att de ringer vår tipstelefon”, skriver polischefen Chris Fitzgerald.

Sedan Jayme Closs försvann förra veckan har polisen fått in över 1 300 tips. Mer än 1 100 av dessa har undersökts och avslutats, enligt Chris Fitzgerald.

Flera skrik hördes under larmsamtal

Tidigare har CNN rapporterat om ett larmsamtal som kom in samma natt som föräldrarna sköts, där ett flertal skrik har hörts. Telefonen som samtalet ringdes ifrån tros tillhöra mamman Denise Closs, och samtalet ska ha spårats till att komma från familjens hem.

Det är fortfarande oklart vad som hänt med flickan. Polisen har meddelat att hon inte är misstänkt för mordet. 

– Baserat på vår utredning så här långt tror vi att Jayme befann sig i hemmet när morden begicks. Vi tror att hon fortfarande är i fara, säger polischefen Chris Fitzgerald vid en presskonferens på måndagen.