Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisens markering mot Hells Angels i NY

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Polisen slog under tisdagen till mot Hells Angels högkvarter i New York.
Foto: Justin Lane / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Polisen slog under tisdagen till mot Hells Angels högkvarter i New York. Tillslaget ska ha varit en markering mot klubben efter en skjutning där ingen från klubben ville prata med polisen, skriver New York Post.

Fler än 30 poliser stormade klubbens lokal i New York under tisdagen. "Det genomfördes för att jävlas med dem", uppger en poliskälla, skriver New York Post. Eftersom ingen vid klubben vill samarbeta med polisen, som utreder en tidigare skjutning, sätts hårt mot hårt, enligt källan.

Tog bort krukor och bötfällde

Polisen delade ut böter bland annat för utplacerade krukor på trottoaren och för att registreringsskyltar på motorcyklar inte var korrekta, skriver tidningen.

Dessutom skar polisen bort en metallramp och tog bort en bänk vid klubbhuset.

Bakgrunden till tillslaget ska vara en skjutning som utfördes under söndagen. Koner var utplacerade utanför klubben och då en man skulle flytta en kon för att komma förbi med bil ska det ha blivit bråk. Flera medlemmar ur klubben var inblandade. En man ur Hells Angels-sfären slogs till marken varefter han ska ha dragit fram ett vapen och skjutit ner en 25-årig man, rapporterar New York Post.

Här ser man hur polisen tar bort en ramp.

"Alla vittnen är rädda"

Offret ska dock inte ha fått livshotande skador, men ska ha varit rädd för att berätta för polisen vad som hände.

"Alla vittnen är rädda", säger en poliskälla till tidningen.

En polis berättar för tidningen att tisdagens tillslag var tänkt som en markering mot klubben.

"De äger inte kvarteret och har ingen rätt att blockera en parkeringsplats. Det är en allmän plats", säger polisen till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.